Deze reis is inclusief:

 • Vlucht Amsterdam – Kittila en v.v. met TUI fly
 • Transfers
 • 7 overnachtingen in Hotel Ylläsrinne
 • Activiteiten volgens programma
 • Thermische kleding tijdens het gehele verblijf (overall
 • laarzen
 • handschoenen
 • wollen sokken
 • helm)
 • Maaltijden volgens beschrijving

Highlights van deze reis:

 • gegarandeerd vertrek
 • Avontuurlijke rondreis
 • Adventure week en Excursiereis
 • ideaal voor families met oudere kinderen
 • ideaal als huwelijksreis
 • ideaal voor jongeren

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Amsterdam – Kittila
Na aankomst op de luchthaven van Kittila transfer naar Hotel Ylläsrinne. Je verblijft hier de komende week. Het schilderachtige Ylläsjarvi is een echte “feel-good” bestemming, rust – ruimte – sneeuw en een sfeervol hotel. Je krijgt de thermische kleding met o.a. overall -laarzen – sokken – handschoenen en de bekende “baklaclava” voor onder de helm. Hier kan je de hele week over beschikken. Na het inchecken ontvangt je verdere informatie over het weekprogramma, de begeleiding, overige activiteiten en over de omgeving. De rest van de dag ter vrije besteding.
Dag 2: Sneeuwscootersafari naar huskyboerderij
We vertrekken uit Ylläsjarvi op de sneeuwscooter. Natuurlijk beginnen we met een gedegen uitleg over het rijden op de sneeuwscooter. Het is tenslotte niet ons dagelijks vervoersmiddel! Moeilijk is het niet, wel avontuurlijk. We rijden naar de huskyfarm waar de arctic dogs ons al opwachten. Het geblaf is al van verre te horen. We maken een tocht op de slede van 5km door de besneeuwde bossen. Een unieke ervaring met om ons heen stilte, sneeuw en het gehijg van de husky’s. Twee personen per slede met onderling wisselen van plaats. Na de tocht genieten we bij het open vuur van een warme choco en een cake. Ondertussen luisterend naar de verhalen van onze gids. Hierna rijden we over het bevroren meer terug naar het hotel. Duur ca. 2 uur
verzorging: Logies ontbijt
Dag 3: Snowshoe Delight
Naast de sneeuwscooter zijn de sneeuwschoenen een vertrouwd vervoersmiddel voor de Lappen! Vandaag binden we de sneeuwschoenen onder voor een tocht door de bossen rondom Ylläsjarvi. Geen lastige tocht, maar wel even wennen of zoals ik na zoveel jaar zeg “in het ritme komen”. Heb je tred eenmaal te pakken dan kan je nog meer genieten van de stilte om je heen en de schoonheid van de natuur. Je hebt vandaag alle vrijheid om ook de “deep snow” uit te proberen. Onderweg stoppen we en maken we een haardvuur met snack en een warm drankje. De gids vertelt over de Lapse natuur en legt uit hoe je sporen kunt volgen en welke afdruk bij welk beest hoort. Duur ca. 2,5 uur.
verzorging: Logies ontbijt
Dag 4: Lainio Snow Village
In de middag stappen we in de bus voor een transfer naar Lainio Snow Village. Elk jaar worden ongeveer 20 miljoen kilo sneeuw en 350.000 kilo kristalhelder natuurlijk ijs gebruikt om het spectaculaire en unieke Snow Village te bouwen. Elk jaar is de vorm, grootte en ontwerp anders, om zo de terugkomende bezoekers jaar na jaar te verbazen. We bezoeken Snow Village, krijgen uitleg over de bouw, zien de sculptures, vergapen ons aan de trouw kapel. Ja elk jaar trouwen hier mensen! En in het gezellige log restaurant komen we bij met een warm drankje en een lunch. SnowVillage beslaat een oppervlakte van ongeveer 20.000 vierkante meter en bestaat uit een Snow Hotel, met sneeuwruimtes en suites, een Ice Restaurant, een Ice Bar en een Ice Chapel. In 2018 was het hele hotel gethematiseerd met Game Of Thrones – met kamers ontworpen door beeldhouwers uit Rusland, Polen, Letland en Oekraïne. Het thema voor 2019 is nog niet bekend. Totale duur ca. 2 uur.
verzorging: Ontbijt + lunch
Dag 5: Rendiersafari
Ja na de husky’s, sneeuwscooter en de sneeuwschoenen ontbreekt er nog 1 ding als “vervoermiddel” het rendier. Er wonen in Lapland trouwens meer rendieren dan Lappen! Het rendier trekt onze slee voort door de met sneeuw bedekte bomen, begeleid natuurlijk door de traditioneel geklede rendier herder. Voor hem zijn de rendieren zijn leven, zijn bestaan. Tijdens een stop bij een zelf gemaakt kampvuur, met snack en warm drankje, luister je dan ook ademloos naar de verhalen en legendes. Met wat geluk kunnen we de rendieren zelf nog voederen met wat mos. We kunnen er zeker met een “selfie” mee op de foto. Totale duur ca. 2 uur.
verzorging: Logies ontbijt
Dag 6: Escape to the wilderness
Een lange dag op de sneeuwscooter. Een avontuurlijke dag met een wisselend landschap. We trekken door met sneeuw bedekte bossen, over bevroren meren en rivieren de wildernis in. De tocht gaat over vlakke gedeeltes maar ook over heuvels met mooie vergezichten. Dit alles ver van de bewoonde wereld. We laten ons niet opjagen, alles gaat in een gemoedelijk tempo, begeleid door onze gids dus geen zorgen. Gedurende de dag maken we diverse stops, o.a. voor de lunch bij het kampvuur met warme drankjes. Totale duur ca. 5 uur.
verzorging: Ontbijt + lunch
Dag 7: Vrije dag en ‘forest ski’-tocht
De laatste dag is overdag ter vrije besteding. ’s Avonds trekken we de lange latten aan, niet de bekende cross country ski’s maar de in Finland meer gebruikte “forest skis”. De ski heeft een lange geschiedenis, de oudste in Lapland dateren van 3.300 v Chr. Ze zijn gewoon de beste transportmethode, superieur aan sneeuwschoenen qua snelheid en bereik. Enkele jaren geleden verscheen een nieuw soort ski’s, de “forest ski’s” Ontworpen om een compromis te zijn tussen traditionele langlaufski’s en sneeuwschoenen: je kunt van de heuvel af glijden, je kunt er mee omhoog gaan en ze worden geleverd met universele bindingen. Wat betekent dat u ze kunt gebruiken met uw normale winterlaarzen. Hiermee trekken we er vanavond mee op uit op zoek naar het Noorderlicht. Afhankelijk van het weer trekken we naar een klein eiland op Lake Ylläsjarvi, waar we het beste zicht hebben op het Noorderlicht. Is het bewolkt dan gaan we op zoek naar sporen van de wilde dieren. Totale duur ca. 3 uur.
verzorging: Logies ontbijt
Dag 8: Kittila – Amsterdam
Helaas zit de week er weer op, transfer naar de luchthaven van Kittila voor de terugvlucht naar Amsterdam
verzorging: Logies ontbijt

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs