Deze reis is inclusief:

 • 8 overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
 • Reisbeschrijving

Highlights van deze reis:

 • Turku
 • Scherenkust
 • Tampere
 • Jyväskylä
 • Saimaa merengebied
 • Land van sauna en lekker ontspannen
 • Porvoo
 • Modern & trendy Helsinki

Bekijk hier de Reisdetails

Met deze 9-daagse autorondreis maak je kennis met het zuiden van Finland. De hele weg is rijk bezaaid met tal van bezienswaardigheden en behoort tot belangrijkste toeristische routes in Scandinavië. Ook beschikbaar als fly drive!

Dag 1 en 2: Turku
Turku is de oudste stad van Finland, aan de monding van de rivier de Aurajoki gelegen. Bezienswaardig is het kasteel Turunlinna en de domkerk Tuomiokirkko. De scherenkust bij Turku, met de talloze eilandjes, is een prachtig natuurgebied waar het goed vertoeven is.

Dag 3: Turku – Hämeenlinna (ca. 170 km)
Je verlaat Turku aan de kust en rijdt naar het vriendelijke provinciestadje Hämeenlinna waar de beroemde glasfabriek van Iittala ligt.

Dag 4: Hämeenlinna – Jyväskylä (ca. 230 km)
Je rijdt via Tampere met de Tammerkoskiwatervallen, de oude textielfabrieken waarin nu winkeltjes, restaurants en cafés zijn ondergebracht en diverse interessante musea naar Jyväskylä, aan de noordkant van het Päijännemeer. Onderweg kunje een stop maken bij de houten kerk van Petäjävesi. Je kunt een cruise maken en een bezoek brengen aan het saunadorp Muurame, waar je alles te weten komt over deze eeuwenoude Finse traditie. Liefhebbers van architectuur kunnen enkele gebouwen bekijken van de beroemde architect Alvar Aalto. Zijn eigen museum is ook interessant.

Dag 5 en 6: Jyväskylä – Lappeenranta (ca. 220 km)
Onderweg naar het Saimaa merengebied kun je een stop maken in Mikkeli, de hoofdstad van oost-Finland met mooie musea. De oude vestingstad Lappeenranta is prachtig gelegen in het Saimaa merengebied, met een oppervlakte zo groot als Belgie en Nederland samen. De stad ligt slechts 30 km vanaf de Russische grens.

Dag 7 en 8: Lappeenranta – Helsinki (ca. 225 km)
Een mooie route over de ‘Koningsweg’, een Middeleeuwse handelsroute die de Scandinavische steden met St. Petersburg verbond. Onderweg een stop in Porvoo, één van de oudste en mooiste steden van Finland met de kenmerkende houten huizen. De laatste twee overnachtingen zijn in Helsinki, de hoofdstad van Finland. Hier bezoek je o.a. het Senaatsplein, de Esplanadi, de Uspenski kathedraal, de Tuomiokirkko Dom en de in rotsen uitgehouwen Temppeliaukiokerk.

Dag 9: Einde rondreis
De reis eindigt na het ontbijt. Je kunt jouw reis verlengen of je reist terug naar Nederland.

Jouw hotels
Je verblijft in middenklasse hotels in of in de omgeving van de plaatsen die in de beschrijving vermeld staan. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Overnachtingen
2 x Turku, OS Hotel Hamburger Börs
1 x Hämeenlinna, Sokos Hotel Vaakuna
1 x Jyväskylä, OS Hotel Alexandra
2 x Lappeenranta, OS Hotel Lappee
2 x Helsinki, Scandic Grand Marina

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs