Deze reis is inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam – Lapland
 • Transfers luchthaven – accommodatie v.v.
 • 7 overnachtingen in een bungalow
 • Gebruik thermokleding en sneeuwlaarzen
 • Alle activiteiten volgens programma

Highlights van deze reis:

 • 2 dagen huskysafari
 • Sneeuwscootersafari
 • Bezoek aan Rendierboerderij
 • Sneeuwschoenwandeling
 • IJsvissen

Bekijk hier de Reisdetails

In Salla kun je rekenen op een schitterende en afwisselende vakantie vol actie en avontuur en met extra veel huskyplezier. De gezelligheid is hier spreekwoordelijk en alles gaat heerlijk relaxed. Je verblijft in een authentieke Finse bungalow aan de bosrand. Vrijwel iedere dag ga je van hieruit op pad. Heb je nog tijd over, dan is de skipiste op loopafstand.
Accommodatie: Sallatunturin Tuvat
Ligging: in het bos rondom Salla.
Faciliteiten: Receptie, bar, restaurant, souvenirwinkel en receptie/vertrekpunt van de safari’s.
Bungalow: Woonkamer met open haard, tv, radio en gratis Wifi. Keuken met koelkast, minimaal 2 kookpitten, magnetron en koffiezetapparaat. Droogkast. Badkamer met douche, wc en sauna. Minimaal 1 slaapkamer (bij 1-2 personen) en een extra slaapkamer of een vide (bij 3-4 personen).
Inbegrepen: Haardhout, bed- en badlinnen, energiekosten en eindschoonmaak.
Bijzonderheden: De inrichting is eenvoudig maar gezellig. Je verblijft op basis van logies maar er is 1x lunch, 1x diner en 1x ontbijt inbegrepen.

Dagbeschrijving
Dag 1: Amsterdam – Lapland
Je vliegt comfortabel en rechtstreeks met Transavia vanaf de luchthaven Schiphol naar Fins Lapland. Na aankomst op de luchthaven word je naar jouw bungalow in Salla gebracht. De transfer duurt ca. 2 uur. Je neemt je thermokleding, bestaande uit overall, handschoenen, extra sokken, een muts en sneeuwlaarzen in ontvangst en er is een informatiebijeenkomst waarbij het definitieve weekprogramma wordt doorgenomen. Het kan voorkomen, dat excursies worden uitgevoerd op een andere dag of tijdstip dan aangegeven. De lunch en het diner zijn deze dag inbegrepen.
Dag 2 & 3: Huskysafari
Na het ontbijt, dat alleen deze dag is inbegrepen, volgen twee enerverende dagen die in het teken van de husky staan. Je ontmoet de gids die je veel informatie geeft over de husky’s en hun training. De honden zijn enthousiast en hun geblaf en gehuil is tot in de verre omtrek te horen. Het enige wat ze willen is rennen. Nadat je vertrouwd bent geraakt met de honden wordt het startsein gegeven. Je maakt beide dagen een tocht van ca. 5-6 uur door het winterwonderland (2 personen per slede). Zodra de honden in beweging zijn, hoor je alleen nog het gehijg en de knisperende sneeuw. Je zult versteld staan van de kracht die de honden hebben en hoe hard de slede gaat op vlakke stukken. Met de voetrem houd je de slee in bedwang en door je gewicht te verplaatsen op de glijders kun je meegeven in de bochten. Onderweg wordt gestopt voor foto’s, koffie en kun je ruilen van plek in en op de slee. Op beide dagen is een uitgebreide lunch bij het houtvuur inbegrepen. De honden worden intussen verzorgd om optimaal aan de terugreis te beginnen.
Dag 4: bezoek Rendierboerderij
Je brengt een bezoek aan het Rendierpark van Salla waar uitgebreid wordt verteld over de rendierhouderij in Lapland. Hoe het was in vroeger tijden toen de Sami nog rondtrokken met hun kudde en tegenwoordig, met alle moderne middelen. Het is nog steeds een belangrijk middel van bestaan in dit deel van Finland. Je gaat zelf de rendieren opzoeken in het bos waar ze bijgevoerd worden en de gids leert je hoe je het beste met de rendieren kunt omgaan. En dan is het jouw beurt! Je krijgt een authentieke rendierslee en jouw eigen rendier. Je leert hoe je de dieren moet inspannen en dan ga je op weg. Rendieren zijn statige dieren en je zult versteld staan van hun kracht: met een eigenwijze, wat koddige draf trekken ze de slee langzaam maar gestaag vooruit. Als de slee eenmaal vooruit glijdt en je het gevoel hebt de controle over de slee te hebben, kun je genieten van het landschap dat aan je voorbij trekt. Natuurlijk lunch je in de buitenlucht bij een houtvuur.
Dag 5: Sneeuwscootersafari
Een ander noodzakelijk vervoermiddel in de diepe sneeuw is de sneeuwscooter. Je maakt een tocht van circa 2 uur door het winterwonderlandschap. De één rijdt en de ander geniet achterop. Het is niet mogelijk om de sneeuwscooter alleen te besturen. De gids verzorgt de koffiestop waarna je kunt wisselen van bestuurder. Je hebt een geldig autorijbewijs (min. leeftijd 18 jaar) nodig en alles is inbegrepen. Je kunt het eigen risico van de sneeuwscootersafari afkopen in de volgende stap van het boekingsproces.
Dag 6: Sneeuwschoenwandeling en ijsvissen
Na de paardenkrachten van gisteren, doe je het vandaag iets rustiger aan: je maakt eerst een sneeuwschoenwandeling. Het lijkt moeilijk van die ’tennisrackets’ onder je schoenen maar dat valt erg mee. De sneeuwschoenen zorgen ervoor dat je niet wegzakt in de diepe sneeuw. De tocht gaat door de bossen. Als er veel sneeuw ligt, vraagt de wandeling wel wat van je conditie. Gelukkig is er ook tijd om foto’s te maken en te genieten van de stilte! Je wandelt naar een dik bevroren meer, waar je kunt uitrusten en je geluk kunt beproeven met het ijsvissen. Vermoeid, maar zeer voldaan keer je na circa 4 uur terug naar jouw bungalow.
Dag 7: Vrije dag
Vandaag heb je een dag ter vrije besteding. Indien je nog een activiteit wilt reserveren, kun je dat verderop in het boekingsproces aangeven bij de extra’s.
Dag 8: Lapland – Amsterdam
Einde van een bijzondere vakantie. Je wordt in circa 2 uur terug naar de luchthaven gebracht voor je rechtstreekse vlucht per Transavia naar Schiphol, Amsterdam.
Het minimum aantal deelnemers voor de reis is: 4. 
Vanwege de 2 lange huskysafari’s is deze reis niet echt geschikt voor jongere kinderen t/m 12 jaar.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs