Deze reis is inclusief:

  • 1 overnachting o.b.v. halfpension
  • Thermische kleding

Highlights van deze reis:

  • Puur en avontuurlijk Lapland
  • Noorderlicht vanuit je bed
  • Winteractiviteiten voor de deur

Bekijk hier de Reisdetails

In het hoge noorden van Lapland in de regio Saariselkä ligt middenin de bossen een aantal spectaculaire glazen- en sneeuwiglo’s. Hier worden zowel de prachtige natuur als de cultuurgrond van de Sami met hun rendierkuddes beschermd. De omgeving is uitermate geschikt voor langlaufers en er zijn hier prachtige sneeuwscootertochten te maken. Uiteraard is het ontbijt evenals gebruik van de avondsauna (17.00-20.00) inbegrepen.
Accommodatie
Kakslauttanen bestaat uit 2 delen. Er is het traditionele ‘East Village’ met de authenieke Log Cabins en de sneeuw iglo’s. Enkele kilometers daarvandaan is het nieuwere ‘West Village’. Type A en B zijn gelegen in het ‘East village’ en type C in het ‘West Village’.
Ligging: ca. 35 km van Ivalo en ca. 6 km van Saariselkä.
Faciliteiten: kleine receptie, restaurant, gezellige bar met open haard, souvenirwinkel, lobby met wifi, ijskapel, ijsgalerij, sneeuwrestaurant en ’s werelds grootste rooksauna. In de ‘West Village” is een ruim opgzet restaurant met bar, een gezellige lounge en het huis van de Kerstman. Hier zijn ook de glazen iglo’s.
Type A: sneeuw iglo, max. 4 personen. De sneeuw iglo is volledig gemaakt van sneeuw en ijs. Je overnacht in een speciaal thermische slaapzak op een 2- of 4-persoonsmatras op een verhoging van rendierhuiden, sneeuw en ijs. Ondanks de temperatuur die onder nul is, blijf je lekker warm door middel van de thermoslaapzak, sokken en muts die je ter plaatse krijgt. Op loopafstand bevinden zich in een verwarmde omgeving een toilet en douche. Het ontbijt en diner kan genuttigd worden in het hoofdgebouw. Uiteraard is ontbijt en het gebruik van de avondsauna (17.00 – 22.00) inbegrepen.
Type B: glazen iglo (small), max. 3 personen. Deze verwarmde iglo is gemaakt van thermisch glas en beschikt over een tweepersoonsbed, elektriciteit en een toilet. Bij een bezetting van 3 personen zal er een extra bed bijgezet worden. Je hebt gegarandeerd prachtig uitzicht op de sterrenhemel en met een beetje geluk het noorderlicht. Een douche kan genomen worden in een apart bijgebouw. Het ontbijt en diner kan genuttigd worden in het hoofdgebouw. Uiteraard is ontbijt en het gebruik van de avondsauna (17.00 – 22.00) inbegrepen.
Type C: glazen iglo (large), max. 4 personen. Als type B, echter ruimer en beschikt over 4 éénpersoonsbedden, een douche en een toilet.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs