Deze reis is inclusief:

 • Vlucht Amsterdam – Kitillä v.v.
 • Activiteiten volgens programma
 • 2 personen per husky en sneeuwscooter
 • Thermische kleding gedurende het gehele verblijf en gratis gebruik van sneeuwschoenen
 • 7 Overnachtingen o.b.v. halfpension (diner 2 gangen)

Highlights van deze reis:

 • Overnachting Lainio IJshotel
 • Huskysafari/sneeuwscootersafari
 • Zo uit de cottage de bossen in
 • Pittoresk slapen in een log cabin
 • Eigen sauna en open haard
 • Een ijskoude favoriet

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Zondag: Amsterdam – Kittilä

Na aankomst op de luchthaven van Kitillä ga je met een taxi transfer naar Lainio Snow Village. Onderweg stop je bij een supermarkt voor eventuele aankopen. Na aankomst ontvangt je de thermische kleding voor de hele week. Je krijgt een uitgebreide rondleiding en uitleg over de bouw van Snow Village. Deze wordt elk jaar opnieuw opgebouwd. De gemiddelde temperatuur in het IJshotel is ca. -3 graden. Diner (3 gangen) in de iglobar/ restaurant. Je overnacht in warme slaapzakken in een 2-persoonskamer in Snow Village. De douche en wc bevinden zich buiten in een ander gebouw. Een unieke ervaring die je niet snel vergeet!
Dag 2: Maandag: Lainio Snow Village en Rendier excursie
Je wordt wakker gemaakt met ‘hot berry juice’ en daarna ga je ontbijten in het warme log restaurant (hier geniet je de rest van de week van het ontbijt en ’s avonds het 2-gangendiner). Je ontvangt het Lainio Snow Village diploma als bewijs dat je in het IJshotel overnacht hebt. Vervolgens is er een rendierexcursie van 10.30-12.00 (ca. 2km), daarna transfer naar de log-cabin voor de rest van het verblijf. De log-cabins, met sauna en open haard, liggen midden in de bossen, op ca. 1.200 meter van Lainio Snow Village. Om ca. 14.00 uur trek je de sneeuwschoenen aan en trek je er, begeleid, op uit. De sneeuwschoenen kan je tijdens het gehele verblijf gratis gebruiken. Duur ca. 1,5 uur.
verzorging: Halfpension
Dag 3: Dinsdag: Ice Sculpting
Vandaag is een rustige dag. Na het ontbijt heb je vrije tijd. Je kunt er dan zelf op uit trekken met de sneeuwschoenen. ’s Middags vanaf 15.00 uur vindt de Ice Sculpting plaats. We gaan kijken of we een blok ijs om kunnen toveren tot een prachtige ……… Duur ca. 1,5 uur.
verzorging: Halfpension
Dag 4: Woensdag: Husky safari
De ochtend is vrij. Lekker luieren is een optie maar je kunt ook de lange latten onderbinden en gaan langlaufen. Om 16.00 uur staan de husky’s klaar bij Snow Village, het geblaf van de honden hoor je al van verre. Het enthousiasme van de honden slaat al snel op je over. De ca. 10 km lange tocht gaat naar de huskyfarm, waar je alle informatie over het leven van de husky’s hoort. Onderweg wisselen we van berijder. Duur ca. 2 uur.
verzorging: Halfpension
Dag 5: Donderdag: White Silence on Snowshoes
Om 10.00 is het tijd. Tijd om de sneeuwschoenen onder te binden. Een vreemde gewaarwording want de meesten van ons hebben nog nooit op sneeuwschoenen gestaan. Maar het went snel! De gids legt een en ander uit en helpt ons. Het is speciaal en vooral sfeervol, trekkend door met sneeuw bedekte bomen. Onderweg stoppen we voor een warm drankje. Duur ca. 2,5 uur.
verzorging: Halfpension
Dag 6: Vrijdag: Sneeuwscootersafari/ijsvissen
Om 11.00 staan de sneeuwscooters klaar. We beginnen met de uitleg, wat doe je wel en wat niet en belangrijker “hoe bestuur je een sneeuwscooter”! Zekerheid en veiligheid staan voorop. De afstand die we vandaag afleggen op de sneeuwscooter is ca. 25 km. We trekken door met sneeuw bedekte bossen en over bevroren rivieren naar een klein meertje. Hier maak je met een boor een gat in het ijs. Dit is een zwaar karwei want het ijs kan wel een halve meter dik zijn. Daarna gaat we vissen en als we geluk hebt vissen we onze lunch bij elkaar. De lunch is natuurlijk bij het open vuur. Duur ca. 4 uur.
verzorging: Halfpension
Dag 7: Zaterdag: Dag in Levi
Na het ontbijt, om ca. 10.00 uur, is de transfer naar Levi. Hier ben je tot 17.00 uur vrij. Je kunt gaan skiën of uitgebreid winkelen, langlaufen of je kan gebruik maken van de Spa in Hotel Levitenturi. Dit alles op eigen gelegenheid. Een lunch tip is het restaurant van Hotel Levi Panorama, boven op de Fell. Vanuit hier heb je een fantastisch uitzicht, bij goed weer zie je zelfs Zweden.
verzorging: Halfpension
Dag 8: Zondag: Kittilä – Amsterdam
Inleveren van de thermische kleding en transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.
verzorging: Logies ontbijt

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs