Deze reis is inclusief:

 • Verblijf met ontbijt

Highlights van deze reis:

 • Beleef de Midzomernachtzon
 • Stap even over de poolcirkel
 • Fins Lapland
 • Oulanka nationaal park
 • Kuusamo
 • Koli natuurpark
 • Saimaa merengebied
 • Helsinki

Bekijk hier de Reisdetails

De rondreis start in Jyväskylä waarna je in noordelijke richting via Jyväskylä en Oulu aan de kust in Lapland komt. Hier ontdek je de cultuur van de Samen, de oorspronkelijke bewoners. Je steekt de poolcirkel over en reist via Kuusamo en het oosten van Finland met haar Russisch-Orthodoxe invloeden naar het immens grote Saimaa merengebied. Langs de ‘Koningsweg’ rijd je vervolgens naar Helsinki, een stad waar heden en verleden hand in hand gaan. Deze bijzondere reis is een echte aanrader voor degene die alle aspecten van Finland in korte tijd wil ontdekken.

Dag 1: Helsinki/Turku – Jyväskylä, ca. 300 km
De rondreis start in het vriendelijke stadje Jyväskylä, in de heuvels en bij het Päijänne-meer gelegen.

Dag 2: Jyväskylä – Oulu, ca. 350 km
Vandaag rijd je in noordelijke richting naar Oulu aan de Botnische Golf. De ruïnes van de vesting Linnansaari op het gelijknamige eiland zijn interessant, alsmede een collectie over de Samen-cultuur in het streekmuseum.

Dag 3 en 4: Oulu – Rovaniemi, ca. 225 km
De hoofdstad van Fins Lapland is Rovaniemi, iets ten zuiden van de poolcirkel. Je bent in het land van de middernachtzon waar de zon in de zomer niet onder gaat. Hier leeft de oorspronkelijke nomaden bevolking van Lapland, de Samen. Toeristische trekpleister is het dorp van de kerstman, precies op de poolcirkel, met werkplaats, winkel en postkantoor. Bij de herbouw van de stad liet de architect Alvar Aalto zich inspireren door de vorm van een rendiergewei.

Dag 5 en 6: Rovaniemi – Kusaamo, ca. 230 km
Via Kemijärvi reis je naar Kuusamo, in het noordoosten van Finland. Je komt in een prachtige omgeving met canyons, watervallen en stroomversnellingen. In het Oulanka nationaal park zijn diverse wandelroutes uitgezet.

Dag 7: Kuusamo – Kajaani, ca. 245 km
Onderweg naar Kajaani kun je een stop maken in het Suomussalmi Museum, waar een tentoonstelling is over de slag tussen de Finnen en de Russen in 1939, de Winteroorlog.  Kajaani ligt aan het Ruuhijärvi meer met uitstekende vismogelijkheden. Het is een leuk, cultureel stadje met diverse dans-, poëzie- en muziekfestivals. Het heeft een leuk centrum met winkels en restaurants, de ruïne van het Kajaani Castle en in de omgeving liggen een aantal mooie natuurgebieden.

Dag 8 en 9: Kajaani – Mikkeli, ca. 330 km
Je rijdt in zuidelijke richting via Kuopio naar Mikkeli, de ‘hoofdstad’ van Oost-Finland in het Saimaa merengebied. Dit gebied heeft een oppervlakte zo groot als België en Nederland samen. Vanuit Mikkeli zijn diverse uitstapjes mogelijk. In Kerimäki staat de grootste houten kerk ter wereld. Imatra is slechts vijf kilometer vanaf de Russische grens gelegen en bekend vanwege de watervallen van de Vuoksi rivier. En natuurlijk mag de operastad Savonlinna niet op jouw programma ontbreken.

Dag 10 en 11: Mikkeli – Helsinki, ca. 230 km
Via de zuidwestkust daal je af naar de hoofdstad van Finland. Helsinki is een opvallend schone stad en ruim gebouwd. De stad bestaat uit veel groen en water en heeft prachtige gebouwen zoals het Raadhuis, het Paleis, de Uspenski kathedraal en de Tuomiokirkko Dom. Het levendige Kauppatori marktplein aan het havenfront en de in rotsen uitgehouwen Temppeliaukiokerk zijn ook leuk om te bezoeken.

Dag 12: Einde rondreis
De reis eindigt na het ontbijt. Je kunt jouw reis verlengen of je reist terug naar Nederland.

Jouw hotels
Je verblijft in goede middenklasse hotels in of in de omgeving van de plaatsen die in de beschrijving vermeld staan. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt, reserveren we een gelijkwaardig alternatief.

Overnachtingen
– 1 nacht Jyväskylä, Sokos Hotel Alexandra
– 1 nacht Oulu, Sokos Hotel Arina
– 2 nachten Rovaniemi, Sokos Hotel Vaakuna
– 1 nacht Kuusamo, Sokos Hotel Kuusamo
– 2 nachten Kajaani, Scandic Kajanus Kaajani
– 2 nachten Mikkeli, Sokos Hotel Vaakuna
– 2 nachten Helsinki, Sokos Hotel Presidentti

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs