Deze reis is inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam-Rovaniemi
 • 14×24 uur autohuur
 • 14 nachten o.b.v. logies en ontbijt
 • Uitgebreide reisbeschrijving

Highlights van deze reis:

 • Fins Lapland
 • Lofoten
 • Vesterålen
 • Abisko
 • Noordkaap
 • Ontmoet walvissen en rendieren

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Vlucht Amsterdam-Rovaniemi met Finnair. Rovaniemi, Hotel Santa Claus
Na aankomst op de luchthaven haal je de huurauto op en verblijf je de eerste nacht in Rovaniemi. Hier kun je het hele jaar door de Kerstman bezoeken! Rovaniemi is de toegangspoort naar Fins Lapland. In het Arktikum is een tentoonstelling te zien over de flora en fauna van Lapland en over de tradities van de inheemse bevolking, de Sami.
Dag 2: Saariselkä, Santa’s Tunturi Hotel
In de omgeving van Saariselkä kun je naar het Urho Kekkonen Nationaal Park om een een wandeling te maken naar een heuveltop voor een mooi weids uitzicht over de beboste heuvels.
Dag 3: Karasjok, Scandic Karasjok
Vandaag passeer je Inari aan het meer Inarijärvi. Het is de traditionele ontmoetingsplaats van de Sami. Dit nomadenvolk, in kleurrijke klederdracht gestoken, verzamelt zich hier tijdens bruiloften en kerkfeesten. Hier bevindt zich ook het Sapmi museum. En onderweg naar Karasjok rijd je door gebieden waar de Sami hun rendierkuddes houden. In Karasjok geeft het Sami Theme Park een uitstekende indruk van het leven en de gewoontes van de Sami.
Dag 4 t/m 5: Kamøyvær, Hotel Arran
Op weg naar de Noordkaap kom je door een lange tunnel die het vasteland met het eiland Magerøya verbindt. Vanaf de Noordkaap heb je bij helder weer prachtig uitzicht op de middernachtzon. Maak mooie wandelingen naar Kirkeporten (kort) of naar Knivskjelodden (lang) naar het echte uiteinde van het Europese vasteland.
Excursies: King Crab Safari (dag 4 t/m 5) en Birdsafari Gjesvær (dag 5 t/m 6). Kijk voor meer informatie en prijzen onder de tab extra’s.
Dag 6: Alta, Thon Hotel Alta
Bij Hjemmeluft ten westen van Alta zijn de beroemde rotstekeningen te bezichtigen. Het geheel is prachtig gelegen aan de Altafjord. Bij voldoende tijd kun je nog de Alta canyon bezoeken die langzaam overgaat in de hoogvlakte Finnmarkvidda. Ook in deze regio kom je weer veel Sami-cultuur en rendieren tegen.
Dag 7: Tromsø, Scandic Ishavshotel
Via een hoogvlakte en een tweetal ferryovertochten bereik je Tromsø. Het is een gezellig universiteitsstadje met uitstekende restaurants. Voor een bijzondere ervaring bezoek je het Middernachtszon concert in de Ishavs kathedraal.
Dag 8 t/m 9: Andenes, Hotel Marena
Via de het prachtige eiland Senja en de overtocht Gryllefjord-Andenes (circa 2 uur) bereik je het walviscentrum van Noorwegen. Ga zeker mee op safari om deze enorme zoogdieren te aanschouwen. Volg langs de westkust de ‘Nasjonal Turistveg’ voor een schitterend landschap.
Excursies: Walvissafari (dag 9). Kijk voor meer informatie over excursies onder de tab extra’s.
Dag 10 t/m 11: Henningsvær, Henningsvær Bryggehotel
Je verblijft in het pittoreske Henningsvær, het vissersdorpje met op de achtergrond de puntige bergen is echt een plaatje. Er zijn enkele galeries om te bezoeken, maar het is vooral een uitstekende uitvalsbasis om de prachtige natuur op de Lofoten te ontdekken. Maak een wandeling op de Reinebringen in het zuidelijkste punt of bezoek het Vikingmuseum in Borg. Ook het vissersdorpje Nusfjord, wat cultureel erfgoed is, mag niet ontbreken.
Excursies: Beleef de Lofoten in een RIB-boot en Zeekajakexcursie op de Lofoten (dag 11). Kijk voor meer informatie en prijzen onder de tab extra’s.
Dag 12: Björkliden, Hotel Fjället
Je maakt een laatste dagtocht over de Lofoten om uiteindelijk bij Narvik de grens over te steken naar Zweden. Hier verblijf je in het Abisko Nationaal Park. Het staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid, ‘nordic wildlife’ en biedt prachtige wandelmogelijkheden.
Dag 13: Kiruna, Camp Ripan Hotel
De afstand naar Kiruna is kort, zodat je voldoende tijd hebt om nog een wandeling te maken in het Abisko Nationaal Park. Kiruna is de mijnstad van Zweden en het is mogelijk om de ijzerertsmijn te bezoeken. Of zoek het hogerop en beklim de Kebnekaise, de hoogste berg van Zweden.
Dag 14: Rovaniemi, Hotel Santa Claus
Vandaag volg je een landelijke route dwars door de bossen van Fins Lapland. Het traject tussen Pajala en Vittangi maakt deel uit van de toeristische Midnattsolsvägen door een uitgestrekt landschap waar je kunt genieten van steeds wisselende vergezichten. Je sluit je reis weer af in de hoofdstad van Fins Lapland; Rovaniemi.
Dag 15: Vlucht Rovaniemi-Amsterdam
Vandaag lever je de huurauto in op de luchthaven en vlieg je via Helsinki terug naar Nederland.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs