Deze reis is inclusief:

 • Retourvlucht
 • Overtocht Turku-Mariehamn
 • Bus op Åland
 • Overtocht Eckerö-Grisslehamn
 • Bus Grisslehamn-Stockholm
 • Diverse excursies
 • 7 nachten o.b.v. logies en ontbijt
 • Helsinki Card (48 uur)

Highlights van deze reis:

 • Unieke reis van Helsinki naar Stockholm
 • Romantisch verblijf op de Åland eilanden
 • Mooie combinatiereis met trein boot en bus

Bekijk hier de Reisdetails

Dit is een heel bijzondere vakantie die zich afspeelt rond de Finse en Zweedse hoofdsteden en de prachtige archipel van honderden eilanden die tussen de kust van Zweden en Finland in ligt. Je vliegt eerst naar Helsinki, een stad waar historische gebouwen en modern design perfect samengaan, met fantastische winkel- en uitgaansmogelijkheden. Daarna reis je met de trein naar Turku aan de Finse scherenkust, waarna je per boot vertrekt naar Mariehamn op de Finse Åland eilanden. Na twee dagen genieten van de rust en mooie natuur in de archipel vaar je naar het Zweedse vasteland waar je de reis afsluit in de Zweedse hoofdstad Stockholm.
Dag 1 t/m 2: Vlucht Amsterdam-Helsinki met KLM. Helsinki, Original Sokos Hotel Helsinki
Na de rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Helsinki neem je de bus of taxi naar Hotel Cumulus Kaisaniemi. Het ligt in het hart van Helsinki, op loopafstand van de Esplanadi, het Senaatsplein, het Atheneum Art Museum en de kathedraal van Helsinki. Maak een Hop-on-Hop-off City Tour of een rondvaart en bezoek het zeefort Suomenlinna. Met de Helsinki Card heb je vele voordelen. ’s Avonds relax je in de sauna of stort je je in het bruisende nachtleven van Helsinki.
Excursies: altijd al eens de stad Tallinn willen bezoeken? Ontdek nu het beste van Tallinn en boek de meerdaagse excursie (op dag 1).
Dag 3: Turku, Original Sokos Hotel Hamburger Börs
Vanuit het Centraal Station van Helsinki vertrek je met de trein naar Turku, de oudste stad van Finland met een middeleeuwse kathedraal. Het oudste houten gebouw is het Apothekersmuseum. In het moderne Wäinö Aaltonenmuseum bevindt zich een grote collectie werken van deze beroemde beeldhouwer. Maak een avondwandeling door de wijk Port Arthur of bezoek het fort uit 1280, aan de monding van de Aura rivier.
Dag 4 t/m 5: Mariehamn, Åland, Hotel Savoy
Vroeg op om de bus naar de haven te nemen, waar de Tallink Silja Line vertrekt naar Mariehamn, de hoofdstad van Åland. Nadat je dit leuke havenstadje met gezellige cafés, leuke winkeltjes en allerlei musea hebt verkend kun je een fiets huren om de rest van het hoofdeiland Fasta Åland te ontdekken. Ga naar de fraai gerestaureerde burcht Kastelholms Slott of maak een fietstocht langs de oudheden uit de Vikingtijd. Bij mooi weer kun je natuurlijk ook lekker naar het strand gaan. Vergeet niet om bij een viskraam te proeven van de vers gerookte vis!
Dag 6 t/m 7: Stockholm, Clarion Hotel Amaranten
Rond het middag uur brengt de bus je naar Eckerö, waar de ferry vertrekt naar Grisslehamn in Zweden volgens de oude postbootroute. Daar staat een transferbus klaar om je naar Stockholm te brengen. Het centrum van Stockholm is prima te voet te verkennen, maar er zijn ook fietsen te huur. Shoppers kunnen terecht in de Drottninggatan, met de bekende Zweedse warenhuizen. In Gamla Stan zijn talloze bijzondere boetiekjes en gezellige cafés en restaurantjes. Neem het pontje naar het stadspark Djurgården, waar veel musea zijn, o.a. het openluchtmuseum Skansen en het 17e-eeuwse oorlogsschip Vasa. Of maak een bootexcursie naar het Koninklijk Paleis Drottningholm, het Versailles van Stockholm.
Excursies: bezoek het Vasa Museum. Leer de stad beter kennen en maak een begeleide fietstocht of wandeltocht.

Dag 8: Vlucht Stockholm-Amsterdam met KLM

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs