Deze reis is inclusief:

  • Vlucht
  • Transfers
  • 4 nachten in Hotel Äkäskero Lodge o.b.v. volpension
  • 3 nachten in wildernishutten o.b.v. volpension
  • 5-daagse huskysafari

Highlights van deze reis:

  • Unieke 5-daagse huskytocht
  • Wildernishutten

Bekijk hier de Reisdetails

Ervaar het ultieme avontuur in de winterse wildernis van Lapland door met de husky’s de ongerepte bossen te doorkruisen. In totaal maak je één korte en vier lange tochten met de honden, varierend van vier tot zes uur. Op jouw tocht zul je één worden met de natuur. een ervaring die je niet snel zult vergeten.
Dag 1: Aankomst op Kittilä Airport en transfer naar de Äkäskero Wildernis Lodge
Hier word je welkom geheten door jouw gids. Na het diner krijg je uitleg over het te volgen programma van de komende dagen. De grootte van de groep is maximaal 7 deelnemers en een gids. ‘s Avonds kun je ook nog gebruik maken van de sauna.
Dag 2: huskysafari, circa 2 uur
Een goede verstandhouding is belangrijk, want de komende dagen trek je zeer intensief met de honden op. Je krijgt instructie over het inspannen van de husky’s en het besturen van de slede. Je maakt vandaag jouw eerste tocht van ongeveer twee uur. ’s Avonds overnacht je weer in Akäskero Wildernis Lodge.
Dag 3 t/m 6: 4-daagse huskytocht door de wildernis
Elke dag begint met het verzorgen van de honden. Afhankelijk van hoe lang het licht is op een dag en de weersomstandigheden zijn de dag etappes tussen de vier- en zes uur lang. Je reist door de prachtige natuurgebieden van Noordwest Lapland en geniet van mooie vergezichten, de verse sneeuw die langzaam onder je doorglijdt, de activiteit van de honden en de indrukwekkende stilte. De tochten zullen steeds uitdagender worden. Elke deelnemer krijgt de beschikking over een ‘eigen’ slee met ongeveer vier- tot vijf honden. Na de tochten verzorg je de honden en help je mee je eigen eten te bereiden. De overnachting is elke avond op een andere lokatie, maar altijd in een hut in de wildernis. Deze onderkomens zijn eenvoudig van opzet. Zo wordt er gebruik gemaakt van een haardvuur in plaats van centrale verwarming, gaslicht in plaats van elektriciteit en een sauna in plaats van douche. Alles staat in het teken van de natuur. Aan het eind van dag zes keer je terug in Äkäskero Wildernis Lodge waar je een heerlijk 7-gangendiner staat te wachten. Tevens ontvang je van de gids een kleine herinnering aan deze tocht.
Dag 7: dag is ter vrije besteding.
Je hebt voldoende mogelijkheden om bijvoorbeeld een sneeuwschoenwandeltocht te maken of te langlaufen. Indien gewenst is het ook mogelijk om te gaan skiën in Ylläs. Vanuit Äkäskero Wildernis Lodge kan er een transfer geregeld worden. Diner en overnachtingen in Äkäskero Wildernis Lodge.
Dag 8: Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Kittilä voor jouw vlucht naar Amsterdam via Helsinki.
LET OP:
Door weersomstandigheden kan er worden afgeweken van het programma. Het gaat hier om een 4-daagse huskysafari.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs