Deze reis is inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam – Ivalo
 • 7 nachten verblijf o.b.v. halfpension
 • Activiteiten volgens programma
 • Engelssprekende gids

Highlights van deze reis:

 • Sneeuwscootersafari
 • Huskysafari
 • Sneeuwschoenwandelen
 • Noorderlicht

Bekijk hier de Reisdetails

In het uiterste noorden van Finland, rond het meer van Inari, is de oorsprong van de Sami. Met de sneeuwscooter steek je de ‘Sami zee’ over naar het oude Sami dorp Pielpajärvi en naar het offer eiland Ukkos’s Rock. Je bezoekt het Siida museum en ’s avonds ga je met de sneeuwschoenen op zoek naar het noorderlicht. Niet gezien, niet getreurd, want vanuit de hotelkamer kun je iedere avond op jouw eigen Aurora tv, live beelden bekijken. De volgende dag in alle rust het leven van de nomaden ervaren op de rendierslee en ga je voor iets meer sportiviteit dan kun je op de langlaufski’s de bossen in. Kortom een week van afwisseling in cultuur, actie en serene rust.
Dag 1: Aankomst op de luchthaven van Ivalo en transfer naar Hotel Kultahovi
Dag 2: Sneeuwschoenwandeling noorderlicht (inbegrepen)
Het hoge noorden, met weinig kunstmatig licht, dat zijn de ideale omstandigheden om het noorderlicht te ervaren. Vanavond bind je de sneeuwschoenen onder en ga je met de gids op pad naar de ideale plek. Wie weet heb je geluk en zie je dit bijzondere natuurverschijnsel.
Dag 3: Sneeuwscootersafari (inbegrepen)
Vandaag ga je per sneeuwscooter over het bevroren meer van Inari, ook wel de ‘Zee van de Sami’ genoemd. Na een korte introductie van de sneeuwscooter ontdek je met de gids een aantal van de historische Sami hoogtepunten zoals offereiland Ukko’s Rock. Bij het kampvuur kun je opwarmen en genieten van een warme versnapering. De tocht duurt ca. 2 uur.
Dag 4: Aurora hunting (inbegrepen)
Zo grillig als de natuur is, zo onvoorspelbaar is ook het noorderlicht. Gelukkig zijn er meetapparatuur voor waarmee de gids kan bepalen waar de meeste kans is om het noorderlicht te aanschouwen. Vanavond ga je mee op jacht naar het noorderlicht, een bijzondere avond waar je veel te weten komt over dit dansende natuurverschijnsel.
Dag 5: Huskysafari (inbegrepen)
De huskysafari wordt door veel Finland bezoekers gezien als het hoogtepunt van de vakantie (naast het noorderlicht, natuurlijk). De sensatie van het besturen van een huskyslede ga je vandaag ervaren. Laat je meeslepen door de besneeuwde bossen en over de witte vlakte van het Inarimeer en ervaar de serene rust.
Dag 6: Dag ter vrije besteding
Je kunt kiezen voor een introductie in het langlaufen. Of misschien wil je liever buiten de gebaanden paden, op de speciale brede langlaufski’s, de bossen verkennen. Boek een introductie en verken de omgeving, het skimateriaal is voor 1 dag inbegrepen.
Dag 7: Dag ter vrije besteding
Je kunt kiezen voor een rustdag met een goed boek bij de open haard. Of misschien wil je vandaag een bezoek brengen aan het Siida (Sami) museum.
Dag 8: Transfer naar de luchthaven van Ivalo
Aurora camera
Hotel Kultahovi beschikt over een speciale Aurora camera die is aangesloten op jouw tv in de slaapkamer.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs