Bezoek tijdens je vakantie in Finland zeker ook Rovaniemi! Deze stad ligt in het noorden van Finland, daar waar het in de zomer nooit donker wordt. Maar Rovaniemi is ook de stad waar je uitstekend kunt wintersporten én een bezoekje kunt brengen aan de kerstman! O ja, en met een beetje geluk spot je het bijzondere noorderlicht…. Kortom, Rovaniemi is ’the place to be’!

Rovaniemi: in Fins Lapland!

Rovaniemi is de hoofdstad van Fins Lapland. Deze de stad ligt helemaal in het noorden van Finland. Rovaniemi wordt ook wel de onofficiële hoofdstad van Finland genoemd. Hier leven de Samen, de oorspronkelijke nomadenbevolking van Lapland. Het meest bijzondere aan deze stad is dat het praktisch op de poolcirkel ligt, waardoor het in de zomer nooit donker wordt. Het is een gezellige stad. Je vindt er een mooi centrum met verschillende winkels, uitgaansgelegenheden en accommodaties.

Wintersport Rovaniemi

Graag een actieve vakantie? Je kunt in Rovaniemi heel goed wintersporten. Er zijn diverse skischolen en genoeg mogelijkheden om je skiuitrusting te huren. In de winkels kun je ook van alles kopen op het gebied van skibenodigdheden. Alpineskiërs leven zich uit één van de 7 hellingen. Voor snowboarders is er een half pipe en een street beschikbaar. Voor de crosscountryskiërs en de langlaufers ligt er 100 kilometer aan loipe klaar. De helft hiervan is verlicht, zodat je ook in het donker verzekerd bent van veel wintersportplezier!

Uitstapjes

Rovaniemi Finland biedt je een boel leuke uitstapjes en bezienswaardigheden, waaronder musea en theaters. Of breng samen met de kids een bezoekje aan de kerstman. Deze woont pal op de poolcirkel in Santa Claus Village. Hij ontvangt het hele jaar door bezoek! Veel van de natuur zien? Een sneeuwscootertocht of sneeuwschoenwandeling is de ideale manier om van de afgelegen natuur te genieten. Je reist door prachtige bossen en over dichtgevroren meren. Ook een huskytocht brengt je door de fascinerende natuur van Finland. In afgelegen delen kun je ’s avonds zelf het noorderlicht spotten!

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Finland?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze reizen naar Finland