De Finse gastvrijheid en de sneeuwzekerheid bieden geweldige mogelijkheden voor een skivakantie Finland. Door het koude klimaat kun je je helemaal uitleven op je ski’s, snowboard of langlaufen! Rovaniemi wordt door velen als het mooiste skigebied van Finland gezien. Majestueuze bergen omringen de stad. Maar ook Levi, Ruka en Yllas zijn populair. In Finland vind je altijd een skivakantie die bij je past!

Skivakantie Finland

Als je witte bergen ziet, wil je natuurlijk zo snel mogelijk op de latten staan! Van pistes voor beginners tot gevorderden, zowel op de ski’s als op een snowboard. Valt de avond? Dan kun je kiezen uit één van de barretjes of restaurants om je après-ski te vieren. De skigebieden van Finland zijn verdeeld over de 1160 kilometer lengte en 540 kilometer breedte van het land. Vooral voor liefhebbers van afdalingen is Finland een goede keuze. In het noorden van het land vind je 22 skigebieden, in het midden 30 en in het zuiden 26. Je kunt naar lieve lust skiën en daarnaast genieten van een vakantie vol spannende wintersportactiviteiten!

Wintersport Rovaniemi

Het bergachtige gebied rondom Rovaniemi maakt het tot het mooiste skigebied van het land. De skischool helpt je waar nodig bij het bedwingen van de zes hellingen en drie skischansen. Ga je liever crosscountry? Dan heeft Rovaniemi maar liefst 250 kilometer aan routes uitgestippeld. Ga in Finland skiën! Naast skigebied, is Rovaniemi overigens ook de thuisbasis van de kerstman. Ga op bezoek bij de kerstman en laat de dromen van je kinderen werkelijkheid worden!

Ruka, Levi en Yllas

Ruka, Levi en Yllas zijn naast Rovaniemi de populairste skigebieden. De Finnen zelf vinden Yllas ’s lands mooiste wintersportstreek. De schoonheid van het gebied en de zeven witte hoogvlaktes vormen de perfecte omgeving om je wintersport te vieren. Het gebied heeft 35 hellingen waarvan vijf verlicht zijn. Yllas is ideaal voor wintersporters met kinderen of vakantiegangers die rust zoeken. Ook in Ruka is er met 30 pistes en 200 kilometer aan loipes is er voor ieder wat wils. Leuk aan Ruka is de mogelijkheid om in het hotel de ski’s al onder te binden en vlak bij de voordeur van het hotel te starten. In Levi zijn 44 hellingen verdeeld over 250 kilometer sneeuwlandschap. Handig: in dit skigebied is alles op loopafstand! Welk Finland skigebied trekt jou het meest aan?

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Finland?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisadvies op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze reizen naar Finland