De sneeuwgarantie maakt Finland bij uitstek hét land om vakantie te vieren. Het land is één van de meest diverse bestemmingen van dit moment en bied je alle mogelijkheden voor een geslaagde sneeuwvakantie. De Finnen weten heel goed dat hun land de meeste sneeuw in heel Europa heeft. Ze maken het dan ook zo mooi mogelijk om te wintersporten in dit Scandinavische land. En daar profiteert jij alleen maar van!

Finland sneeuwvakantie: wintersport

Natuurlijk kun je naar lieve lust skiën en langlaufen in Finland. Van het noorden tot het zuiden; de pistes liggen op je te wachten! Ski resort Yllas heeft de langste afdaling van Finland met een lengte van maar liefst 3 kilometer. Yllas heeft ongeveer 52 kilometer skigebied met maar liefst 61 hellingen. Levi is het grootste skigebied in Finland. Met 1 groene, 18 blauwe, 22 rode en 3 zwarte pistes. In Levi kun je natuurlijk ook langlaufen op de 230 kilometers aan loipes. Of maak onder begeleiding van een gids een skitour in de sneeuw!

Leuke sneeuwactiviteiten

Wist je dat je in Finland heel veel winterse activiteiten kunt doen, naast de wintersport? Geniet van safari’s met rendieren, husky’s of tochten met sneeuwscooters! Want sneeuwzekerheid is gegarandeerd door de ligging aan de poolcirkel. Het aantal sneeuwdagen ligt hier tussen de 50 en de 85. Tussen oktober en mei blijft het absoluut liggen. In februari en maart valt het meeste en kan de laag maar liefst 90 centimeter dik worden! Vergeet ook niet een bezoekje aan de kerstman te brengen. Je vindt hem in Santapark, net boven Rovaniemi. Een unieke belevenis! Even genoeg van de kou? Finland kent een echte saunacultuur. Bezoek één van de vele stoomsauna’s!

Overnachten in de sneeuw

De Finnen staan niet alleen op het ijs, ze gebruiken het ook om mee te bouwen! Zo kun je in een ijshotel logeren. Het is zelfs mogelijk om te trouwen in een ware ijskapel! Architecten houden zich bezig met de bouw van het kasteel dat jaarlijks in Kemi vanaf de grond moet worden opgebouwd. Ook slapen in een iglo kan in dit land. Ga je liever de hoogte in? Slaap dan eens in een echte vuurtoren. Dit kan op het eiland Kylmãpihlaja. Maak je overnachting bijzonder en ga naar Finland!

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Finland?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisadvies op maat voor je.