Als je een afwisselende wintervakantie Finland zoekt, dan zit je hier goed. Finland is een van de meest mooie sneeuwbestemmingen van dit moment. Pak snel je koffers en laat je verrassen! Misschien is Finland Lapland iets voor jou?

Traditionele wintersport Finland: skiresorts Yllas en Vuokatti

Natuurlijk kun je naar lieve lust skiën en langlaufen in Finland. Je kunt je wintersportvakantie Finland bij ons ook direct online boeken. Van skiresort Yllas in het noorden tot Vuokatti in het zuiden; pistes zijn overal te vinden. Yllas heeft met een lengte van drie kilometer de langste afdaling van het land. Het skigebied omvat 53 km piste met maar liefst 61 hellingen. Vuokatti ligt dicht bij de Russische grens en beschikt over prachtige natuur. Zowel beginnend als gevorderd skiër kan hier één van de twaalf hellingen af. De hoogste heuvel in het gebied ligt op 345 meter.

Wintersport Finland, maar dan ietsjes meer

Wil je net ietsje meer? Dat kan tijdens je wintersport Finland. Denk aan safari’s met sneeuwscooters, rendiersledes of een huskytocht. Het is zelfs mogelijk om een rendier-rijbewijs te halen! Als je op trektocht gaat, trek dan dikke kleding aan, het kan erg koud zijn. Bind ‘tennisrackets’ onder en ga wandelen in de sneeuw. Of ga ijsvissen. Een koude expeditie, maar de romantiek van de warme kop chocomelk maakt dit helemaal goed. Bijzonder is overnachten in de sneeuw. In Kakslauttanen Holiday Village verblijf je als een ware Eskimo in een iglo tijdens je vakantie. In het Cumulus Hotel Kemi kun je overnachten in ijshotel. Een groot sneeuwkasteel met muren gemaakt van ijs.

Op bezoek bij de kerstman tijdens je vakantie

Groot en klein kan op bezoek bij de kerstman. Hij woont in Santapark. Dit kerstige pretpark in Rovaniemi waar alles draait om kerst, is natuurlijk prachtig tijdens de decembermaand. Binnen de vele thema’s, zoals de elfenschool en de kerstmanbakkerij worden dagelijks actieve werkshops en shows gegeven. Breng een bezoekje aan de kerstman tijdens je wintersport Finland.

De Finse cultuur: heerlijk opwarmen in de Finse sauna

Naast de natuur die een hoofdrol speelt in het leven van de Finnen, is een bezoek aan de sauna een traditie. Het saunabezoek gaat vaak in twee of drie rondes waarbij opwarming en afkoeling elkaar afwisselen. Bezoek een van de vele stoomsauna’s tijdens je skivakantie. Ondanks dat Finnen in eerste instantie soms gereserveerd overkomen, zijn het levensgenieters die dol zijn op de natuur en elkaars gezelschap. Dus geniet mee van deze cultuur en de besneeuwde skigebieden!

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Finland?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze reizen naar Finland