Tijdens een wintersport Helsinki Finland geniet je van vele kilometers piste, maar ook van het stadse leven. Ben je gek op natuur en wil je skiën, maar houd je tegelijkertijd ook van de luxe van een grote stad? Dan is dit de bestemming voor jou!

Finland wintersport Helsinki

In Helsinki zijn drie grote wintersportgebieden. Serena, met vijf hellingen, verhuur van uitrusting en genoeg restaurants. Alhovuori, met elf hellingen een snowpark en drie kilometer lange langlaufloipes. En Talma, waar zeven hellingen voor de skiër en boarder en zes kilometer aan langlaufloipes te vinden zijn. In alle drie de plaatsen kun je materiaal huren en/of kopen. Ook kun je ijszwemmen, schaatsen of de natuur in met speciale sneeuwschoenen. Een wandeling langs de kust of over de bevroren zee van Helsinki naar het Uunisaari Island-Café is magisch. Uiteraard behoort een saunabezoek ook tot de mogelijkheden.

De hoofdstad: schoon en gastvrij

Helsinki is een schone stad gecombineerd met imposante gebouwen en een gastvrije bevolking. De stad bruist van energie; de barretjes, restaurants en pleinen zijn vooral in de avonduren erg gezellig en sfeervol verlicht. De onaangetaste natuur speelt een hoofdrol, maar er zijn winkels genoeg. De bekendste warenhuizen zijn Stockmann, Sokos en Aleksi 13. Midden in het centrum verkopen deze warenhuizen alle duurdere merken. Hier kun je alle boodschappen vinden die je nodig hebt.

Overnachten: Katajanokka hotel

Wil je een onvergetelijke overnachting? Kies dan voor een overnachting in het Katajanokka hotel. Het hotel, gevestigd in een oude gevangenis, telt 106 kamers, een restaurant en een groot terras. Voormalige cellen zijn omgetoverd tot hotelkamers en de voormalige binnenruimte waar gespuis vroeger werd gelucht is nu een terras. Maar er zijn nog zoveel meer bijzondere accommodaties om te overnachten tijdens je wintersport Finland!

Cultuur: mode, kunst en musea

Op het gebied van interieurinrichting, mode en kunst zijn er uiteenlopende, bijzondere bouwwerken te zien in Helsinki. Het Seurasaari museum laat deze creativiteit door de jaren heen zien. Van traditionele houtbouw naar modern design. Helsinki is zelfs in de toerisme gedurfd met haar design. Hotels zien er hypermodern uit en zijn naar de laatste trends ingericht.

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Finland?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.