Als je gaat wintersporten in Finland, ga je natuurlijk naar het grootste skigebied van het land: Levi! Laat je hier uitdagen door de 44 pistes, of je nu beginner of gevorderde bent. Het skiën zat? In de omgeving is ook genoeg te doen. Van winkelen tot een bezoek aan een rendierenboerderij!

Skiën in Levi

Wil je graag skiën tijdens je vakantie? Dan ga je natuurlijk naar Levi! Dit is het grootste skigebied van het Finland. Niet voor niets worden hier regelmatig grote wedstrijden gehouden, waaronder de World Cup-wedstrijden. Het sneeuwlandschap beslaat zo’n 250 kilometer. En het maakt niet uit of je beginnende of gevorderde skiër bent. Je kunt in Levi kiezen uit 22 rode, 18 blauwe en 3 zwarte pistes. Ook is er één groene piste. Op de top heb je een geweldig uitzicht over de omgeving. Zowel de cross-country skiër als alpine skiër kan in Levi terecht. Ook ligt er kilometers aan langlaufloipes voor je klaar. En bijna alles is hier op loopafstand. Niet? Dan rijden er gratis skibussen! Zo ben je verzekerd van geslaagde wintersportvakantie!

Levi: meer dan wintersport!

Even genoeg van het skiën of langlaufen? Trek dan het levendige centrum van Levi in, met veel winkeltjes, eettentjes, restaurants en après-ski tentjes. Of probeer het typisch Lapse rendiervlees. De beestjes liever in levenden lijve zien? Maak dan een leuke excursie naar de rendierboerderij. Of ga mee op sneeuwschoenwandeling door de sensationele natuur. In de omgeving van Levi vind je ook het sneeuw- en ijsdorp Lainio. Hier wordt heel creatief omgegaan met sneeuw en ijs; je vindt hier onder andere een sneeuwhotel!

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Finland?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze reizen naar Finland