Ruka is dé plek om op wintersport te gaan. Deze wintersportplaats in Fins Lapland biedt je de perfecte omstandigheden, zowel voor de beginner als de gevorderde. Volop sneeuw en keus uit 30, prachtig verlichte pistes in uiteenlopende moeilijkheidsgraden! En wist je dat Ruka in de omgeving van de poolcirkel ligt? En dat je hier getuige kunt zijn van het bijzondere noorderlicht?

Finland ski Ruka

Een van de mooiste wintersportgebieden van Finland is Ruka. Het plaatsje ligt in het meest noordelijke deel van Finland: Lapland. Het skigebied heeft een aantal grote pluspunten. Zo kan zowel de beginnende als gevorderde skiër zich hier helemaal uitleven. Er zijn zo’n 30 verschillende pistes in uiteenlopende moeilijkheidsgraden. En of je nu wilt cross-county skiën, freestylen, langflaufen of snowboarden; in Finland Ruka kan het allemaal. Tel daarbij de 200 sneeuwdagen per jaar op en je bent verzekerd van een geslaagde vakantie! O ja, er zijn nog veel meer winterse activiteiten te doen in Finland Ruka: sneeuwscootersafari’s, hondensledetochten, ijsvissen of zwemmen in ijswater…!

Ruka in Lapland

Wist je dat Ruka in Lapland ligt? Lapland betekent: rust en ruimte! Bijzondere aan deze omgeving is dat de zon pas in januari haar gezicht weer laat zien en je dus vaak in het donker aan het wintersporten bent. Gelukkig zijn alle pistes goed verlicht. Het geeft zelfs wel een extra aparte en romantische sfeer! Helemaal als je hier rond kerst op de lange latten staat…

Het noorderlicht in Ruka

De wintersportplaats Ruka ligt in de omgeving van de poolcirkel. Maar wat het gebied vooral bijzonder maakt, is het fenomeen ‘noorderlicht’. Je hebt er vast wel eens gehoord, maar heb je dit bijzondere natuurverschijnsel ook wel eens gezien? Het is een schouwspel van prachtige kleuren aan de hemel, gecreëerd door het licht van de sterren en de maan. Het heeft wel wat weg van siervuurwerk, maar dan zóveel mooier!

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Finland?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze reizen naar Finland