Bekijk meer reizen naar Finland

  

Wintersport Finland? Als je op zoek bent naar iets meer dan traditioneel wintersporten, dan zit je in Finland goed. Naast skiën en langlaufen in een besneeuwd bosrijk gebied, kun je ook deelnemen aan verschillende excursies en spannende winteractiviteiten. Een actieve wintervakantie Finland verveelt nooit!

Wintervakantie Finland: ontdek de omgeving met de sneeuwscooter

De sneeuwscooter is uitermate geschikt om plaatsen te bezoeken die moeilijk bereikbaar en zeer afgelegen zijn. Kleine dorpjes waar de natuur nog ongerept is en wilde rendieren en elanden in vrijheid leven. Ook kom je met de sneeuwscooter in visserskampen die over de weg niet toegankelijk zijn. De inwoners leven er echt nog aanwezen op de natuur. Met een gids kun je op pad naar de bevroren meren van Finland. Je boort een gat in het ijs met je ijsboor en begint met ijsvissen. Het is een koude bezigheid en afwachten wat je aan de haak slaat. Maar ijzige stilte, de sfeer en de vangst maken het de moeite waard. Ben je een durfal en topfit? Dan kun je een poging wagen en gaan wak zwemmen. In afwisseling met de sauna is het een bijzondere ervaring die niet mag ontbreken tijdens je wintervakantie Finland.

Rendierentocht of huskytocht door de sneeuw

Een rendierentocht of een huskytocht is een waanzinnige ervaring. De grote logge rendieren nemen je mee naar bijzondere plekken. Je voelt je even enige op de wereld, terwijl het rendier de slee trekt. Je kunt overigens je rendierentocht combineren met een bezoek aan een huskyfarm. Een echte aanrader voor je wintervakantie Finland als je zowel rendieren als husky’s van héél dichtbij wilt zien. De vriendelijke honden rukken uitgelaten aan de tuigjes en willen het liefst rennen. De leiders van de hondenroedels zijn de vrouwtjes. Ze zijn het sterkst en trekken met gemak een slee. Verschillende tochten van verschillende afstanden en duur zijn mogelijk.

Bijzonder overnachten in het ijshotel

Ga je op trektocht? Dan kun je onderweg overnachten in houten blokhutten die halverwege de tocht staan. Of je overnacht in een bijzonder ijshotel. Finland staat bekend om de spannende overnachtingen in de sneeuw. Je verblijft als een ware Eskimo in Kakslauttanen Holiday Village. Hier loop je ook nog grote kans dat je het noorderlicht ziet….!

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Finland?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.