De mooiste wintersportbestemming volgens de Finnen zelf: Yllas in Finland! Het gebied heeft maar liefst 35 hellingen waarvan er 5 verlicht zijn. Tel daarbij de schoonheid van de zeven witte hoogvlaktes op en je hebt je perfecte wintersportbestemming te pakken! Liever even iets anders dan de lange latten? Ga wandelen, ijsvissen of maak een tocht op een sneeuwscooter!

Wintersport Yllas

Een wintersport Yllas staat bekend om de zeven hoogvlaktes en wordt gezien als het mooiste skigebied van Finland. De hoogvlaktes strekken zich uit tot aan de bossen van het gelijknamige nationale park. Een imposant park, dat door zijn uitgestrektheid en schone natuur een mooi wandelgebied is. De perfectie combinatie als je zowel rust als actie wenst. De omgeving leent zich naast skiën ook perfect voor andere activiteiten, zoals wandelen, ijsvissen of een tocht op een sneeuwscooter.

De pistes: keuze genoeg!

Het wintersportgebied ligt op een hoogte van 718 meter. Je hebt de keus uit 44 pistes: 4 zwarte, 9 rode en 31 blauwe. Voor de fanatiekelingen die niet kunnen stoppen: 13 van de pistes zijn in de avond verlicht, waardoor je lekker lang door kunt gaan! En natuurlijk geeft het ook een bijzondere sfeer. Er zijn 19 sleepliften die je naar boven helpen. De langlaufers zijn ze zeker ook niet vergeten. Voor hun ligt er 330 kilometer loipes klaar, waarvan 38 kilometer verlicht! Ook heeft het skigebied rekening gehouden met kleine kinderen.

Leuke wintersportplaatsen

Het wintersportgebied kent twee leuke plaatsen: Yllãsjãrvi en Ãkãslompolo. Het eerste is een rustig dorpje vol langlaufmogelijkheden. De frisse lucht, schone natuur en kalmte die het dorp uitstraalt zorgt voor een ontspannen sfeer. Veel après-ski gelegenheden zijn er niet, maar wel genoeg restaurants, cafés en barretjes. Ãkãslompolo is duidelijk groter. De stad is drukker en er zijn meer uitgaansgelegenheden. Voor beide plaatsen geldt dat de loipes goed bereikbaar zijn op korte afstand van de centra. Het skigebied is te bereiken met een bus, die speciaal voor wintersporters tussen de twee dorpen heen en weer pendelt. Het busvervoer is gratis!

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Finland?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze reizen naar Finland