Frankrijk

Frankrijk is al tientallen jaren één van de meest geliefde vakantielanden. Bereikbaar binnen een dag rijden, meestal warmer en zonniger dan in Nederland en zéér veelzijdig: van wintersport tot Disneyland® Paris en van een vlieg-busreis naar Corsica tot een stedentrip Parijs. En dan die prachtige stranden! Normandië, Bretagne, Vendée, Côte d’Azur …

Direct zoeken en boeken

Vakantie Frankrijk

De Franse stranden oefenen al tientallen jaren een grote aantrekkingskracht op ons Nederlanders uit. Want wat zijn er veel ‘plages’ (Franse woord voor strand) te kiezen! Frankrijk grenst in het westen aan de Atlantische Oceaan en in het zuiden aan de Middellandse Zee. In Normandië, de Vendée en Les Landes vind je de breedste zandstranden van het land. Aan de zuidkust, de Languedoc en de Côte d’Azur, maakt de zon jaarlijks nog meer uren. Hier liggen bruisende en zelfs mondaine badplaatsen zoals Cannes en St. Tropez.

Natuur in Frankrijk

Behalve voor de stranden vallen veel vakantiegangers ook voor de gigantische natuurgebieden van Frankrijk. Wat dacht je van de uitgestrekte bossen en heuvels van de Vogezen in het noordoosten? Of de ruige berggebieden van de Pyreneeën op de grens met Spanje? En natuurlijk de typisch Franse velden vol zonnebloemen, lavendel of druiven!

Cultuur

Frankrijk is een land van grote culturele rijkdom. Het land heeft een sterk nationaliteitsgevoel, wat goed te merken is aan de manier waarop de Franse taal en cultuur in het land wordt beleefd. Veel Fransen spreken geen andere taal dan hun moedertaal. Zowel in de literatuur, de muziek, de architectuur, de beeldende kunst en ook op muziek-, film- en toneelgebied heeft de Franse cultuur een grote invloed. Fransen zijn over het algemeen erg beleefd en ook op culinair gebied kent het land een rijke traditie. Ga jij binnenkort smullen van een boeuf bourguignon, stokbrood met roquefortkaas, truffels en één van de vele wijnsoorten?

Meer informatie of een vrijblijvend reisadvies over een vakantie naar Frankrijk?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.