Het romantische Parijs heeft allure, charme en historie. De Seine verdeelt de plaats in tweeën en de bekende Eiffeltoren is niet alleen een symbool voor de hoofdstad, maar ook voor heel Frankrijk. Parijs heeft veel oude slingerstraatjes, kerken, monumenten en kathedralen. Er zijn diverse stadsparken, musea en pleinen verdeeld over zeer verschillende wijken. Zo is de wijk Montemarte een karakteristieke wijk met bistro’s, straatschilders en muzikanten.

Bezienswaardigheden

Parijs staat vol met nationale monumenten en bijzondere musea. Zo zijn de Eiffeltoren van Gustav Eifel, de Arc de Triomphe als nationale trots stadspark Parc du Luxemburg erg bekend. Ook geliefd tijdens een stedentrip Parijs zijn de oude kerken en kathedralen. De Sacre-Coeur is daar een voorbeeld van; deze grote basiliek kijkt uit over heel Parijs. Ook de Notre Dame is veelbezocht, deze kathedraal is gebouwd in de 14e eeuw en werd verheven tot basiliek. Ook de vele musea zijn een bezoekje waard, het wereldberoemde Louvre met de Mona Lisa, ook andere talloze kunstgaleries zijn hier te vinden.

Shoppen en uitgaan in Parijs

Parijs is een modestad bij uitstek. Op de beroemde catwalks worden de nieuwste trends getoond van alle grote designers en er zijn talloze boetieks en winkels met de luxe merken. De bekendste winkelstraat van Parijs is de Champs- Elysées, waar gezocht kan worden naar haute couture. De minder exclusieve mode is te vinden in Boulevard Haussmann, nabij warenhuizen Galerie Lafayette en Printemps. Het winkelcentrum Les Halles dient niet alleen veel winkels, maar is tevens een bekende culturele jongerenplek. De Franse keuken is ruim vertegenwoordigd in de diverse restaurants. Op straat zijn overal crêpes (hartige of zoete pannenkoeken) te verkrijgen.

Parijs excursies 

  • Fietsen door Parijs
  • Tour Montparnasse: het uitzicht bewonderen vanaf de 56e etage
  • Institute du Monde Arabe, kunst- en cultuurcentrum over Arabische wereld
  • Dagje Disneyland Paris