Gambia

Het kleine Afrikaanse land Gambia is vooral in de wintermaanden een geliefde zonbestemming met mooie stranden en een gastvrije bevolking. Landinwaarts stroomt de Gambia-rivier langs regenwouden vol met honderden soorten vogels, apen en hagedissen. Gambia is dus ook zeker een aanrader voor natuurliefhebbers!

Je kunt bij ons ook online een vakantie boeken naar Gambia. Bij ons vergelijk je alle vakanties van meerdere touroperators in één overzicht!

Boek Gambia online


Meer vakanties naar Gambia

Stranden

Gambia staat bekend om haar mooie, witte stranden met tropische palmbomen. Er heerst een rustgevende sfeer en daarnaast zijn de stranden ook erg schoon. Sommige stranden hebben helemaal geen voorzieningen om het expres rustig te houden en andere hebben volop faciliteiten. De meeste stranden lopen geleidelijk af waardoor het ook voor kinderen veilig is om te spelen en te zwemmen. Als de stroming te sterk wordt, zal de strandwacht een rode vlag hijsen om alle badgasten te waarschuwen. 

Natuur in Gambia

Gambia is een vlak en smal land. Het hoogste punt is gemeten op maar 39 meter. Het oranjerode zand wordt gevormd door een hoge concentratie ijzeroxide en is uitermate geschikt voor het verbouwen van pinda´s. Het land heeft veel diverse planten- en diersoorten. Magrovebossen, de apenbroodboom (baobab), orchideeën en acacia’s tekenen het landschap. Gambia heeft vooral veel vogel- en reptielensoorten die in de verschillende nationale parken leven. Zo heb je in plaats van een normale safari de mogelijkheid om een vogelsafari te maken en de meest unieke vogelsoorten te spotten.

Cultuur in Gambia

In Gambia leven nog verschillende traditionele stammen. De bekendste en grootste stam zijn de Madinka, Fula en Wolof. De stamleden van de Madinka leven op het platteland, de Fula zijn nomaden en de Wolof staat bekend als een handelsvolk. Muziek en dans is bij deze stammen belangrijk en dit bindt ze. De meest gebruikelijke muziekinstrumenten zijn de kora (een soort harp) en de djembee-trommels. De stammen hebben elk een eigen taal en tradities. Eén van de vastgeroeste gebruiken is polygamie; mannen hebben vaak meer dan één vrouw en er vinden regelmatig trouwerijen plaats tussen familieleden.

Bezienswaardigheden

Er zijn veel nationale parken in Gambia om de gebieden en de natuur te beschermen. Het Niumi National Park is bijvoorbeeld opgericht om het deltagebied te beschermen. Hier leven veel vogel- en reptielensoorten. Het is ook leuk om de markten te bezoeken. De Banjul Markt is groot en zeer geliefd onder toeristen. De markt is overdekt met lakens en doeken om je te beschermen tegen de zon. Je vindt hier veel lokale producten en ook de bekendere importproducten ontbreken niet. Het is leuk om hier doorheen te lopen en je vindt vast wel iets wat je leuk vindt. Naast de leuke (vissers)dorpjes is Georgetown/Janjabureh heel interessant. Hier bevindt zich de belangrijkste gevangenis en ook al is het slecht onderhouden, het laat op een indrukwekkende manier zien hoe het leven hier is geweest voor gevangenen.

Excursiemogelijkheden zonvakantie Gambia

  • Boottocht over de Gambia-rivier vanaf Denton-Bridge bij Banjul naar Lamin
  • Dolfijnenzoektocht op de rivier Gambia
  • Tocht met quads over het strand
  • Bezoek een worstelwedstrijd, de nationale sport van Gambia
  • Afrikaanse avond in een kamp met hutjes en barbecue- en folkloreoptreden
  • Vroege vogeltocht

Op zoek naar een onvergetelijke vakantie naar Gambia?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.