Griekenland heeft ontelbaar veel eilanden met elk hun eigen karakter. De meest populaire eilanden zijn Corfu, Zakynthos, Samos, Kos, LesbosRhodos en het bruisende Kreta, maar ook voor vakanties naar diverse andere Griekse eilanden hebben wij een ruime keuze, zoals Santorini.

Heb je hulp nodig om je droomvakantie naar Griekenland te vinden of wil je eilanden combineren? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak in het reisbureau.

Boek direct jouw Griekenland-vakantie

Meer dan 5000 Griekse eilanden

Wij zetten ze in het zonnetje.

Baai op Corfu
Corfu

 

Een stel op Kos
Kos

 

Een familie op Kreta
Kreta

 

De blauwe zee van Lesbos
Lesbos

 

 

Een vrouw op Rhodos
Rhodos

 

De haven van Kokkari op Samos
Samos

 

Zonsondergang in Santorini
Santorini

 

Shipswreck Beach in Zakynthos
Zakynthos

 

Bekijk meer hotels in Griekenland

 

Vakantie Griekenland

Griekenland staat al jaren in de Top 5 vakantielanden van onze klanten. Het heerlijke weer, de monumenten uit de klassieke oudheid, prachtige stranden en het verrukkelijke eten zijn maar een paar redenen daarvoor. Het 'Griekenlandseizoen' begint op de meeste eilanden in mei: dan liggen de temperaturen boven de 20 graden en schijnt de zon volop. Vanaf oktober dalen de temperaturen en neemt de kans op regen toe, met name op de noordelijke en westelijke eilanden, zoals Corfu en Kefalonia. Over het algemeen geldt: hoe zuidelijker de eilanden liggen, hoe warmer het is. Tijdens een vakantie Kreta of een vakantie Rhodos kan het in de herfstvakantie bijvoorbeeld nog makkelijk 25°C zijn.

Natuur in Griekenland

Het landschap van Griekenland bestaat voor het grootste deel uit bergen en heuvels. Langs de Adriatische Kust lopen de Dinarische Alpen, die in het noordwesten overlopen in het Pindosgebergte. De meeste bomen die je op het eiland tegenkomt zijn pijnbomen, waaronder cipressen en olijfbomen. Ook leven er veel geiten en bekende vogelsoorten als de uil, arend en lammergieren. In het noorden kun je met veel geluk een beer of wolf spotten, die via de Balkan het land binnenkomt. Ten slotte zijn er veel reptielen die de warmte van de Griekse zon opzoeken, zoals slangen en schildpadden.

Cultuur van Griekenland

De Grieken staan bekend als een open en gastvrij volk. Familie speelt een belangrijke rol in het dagelijkse leven. De familieleden wonen vaak vlakbij elkaar en dragen eventueel de zorg voor ouderen en zieken. Ook zijn de Grieken nationalistisch; met trots vertellen ze de mooiste verhalen over hun land en de intrigerende geschiedenis. Ondanks die ingebakken trots, verandert de traditionele cultuur erg snel. Zo wordt er bijna geen traditionele kleding meer gedragen. De architectuur in Griekenland is typerend voor een land aan de Middellandse Zee. De karakteriserende witte huisjes met blauwe daken en pittoreske windmolentjes fleuren het Griekse straatbeeld.

Bezienswaardigheden in Griekenland

Als er een land is dat barst van de fascinerende bezienswaardigheden, dan is het Griekenland wel. Vergaap je bijvoorbeeld aan eeuwenoude kloosters, tempels, kerken en havens. Liever natuur? Ga naar het zoutmeer op Kos of bezoek het schildpaddeneiland Zakynthos. Ook de middeleeuwse dorpjes op Chios, het paleis van Knossos op Kreta, de thermale baden en het versteende woud kunnen op veel belangstelling rekenen!

Tip: Benieuwd wat er te doen is op Kreta? Ontdek in dit blog: dé mooiste plekken op Kreta!

Enkele tips en highlights van Griekenland

  • Eilandhoppen, zodat je meerdere eilanden in één vakantie kunt bezoeken
  • Zonsondergang in de Caldera op Santorini
  • De vlindervallei op Rhodos
  • Prachtige fietstochten maken tijdens je vakantie op Kos. Wil jij nog meer tips voor jouw vakantie op het prachtige Kos? Ontdek dé ultieme Kos vakantie tips!
  • De grootste natuurlijke kloof van Europa op Kreta

Tip: Wil jij naast de bekende plekken, zoals de prachtige eilanden Santorini en Kreta, meer ontdekken van Griekenland? Lees ons blog over de onbekende plek: de Olympische Rivièra! Of ontdek meer over het veelzijdige Griekse schiereiland Chalkidiki, en de Chalkidiki bezienswaardigheden.

Ben je op zoek naar iets speciaals? Wil je meerdere Griekse eilanden combineren?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.