Vlak voor de kust van het Griekse vasteland en Albanië ligt het groene eiland Corfu. Naast prachtige zandstranden staat Corfu bekend om de goede wandelmogelijkheden! In de zomermaanden ligt de temperatuur op Corfu tussen de 28 en 32 graden.

Corfu is na Kreta en Rhodos het populairste Griekse eiland onder de Nederlanders. Heb je nog vragen over je vakantie naar Corfu? Heb je hulp nodig om je droomvakantie te boeken naar dit prachtige eiland? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak in het reisbureau.

Boek direct jouw Corfu-vakantie

 


Bekijk al onze vakanties naar Corfu

Vakantie Corfu

Corfu is het noordelijkst gelegen Griekse eiland in de Ionische zee. Samen met Zakynthos en Kefalonia behoort het tot de Ionische Eilanden van Griekenland.

Corfu staat bekend om de rotskusten, de uitgestrekte dennenbossen en natuurlijk om de fantastisch mooie stranden. Op Corfu kom je drie soorten stranden tegen: parelwitte stranden, stranden met goudkleurig zand en kiezenstrandjes. De meeste zandstranden vind je aan de westkust van Corfu, terwijl in het noordoosten de kusten veel meer rotsachtig zijn. Hier zijn prachtige kiezelstranden te vinden met nog mooiere baaien. Aan de noordwest kust vind je een kustlijn met hoog uitgeslepen wit-gele kliffen die eindigen in de azuurblauwe zee. Dit adembenemend mooite stukje natuur heet Cape Drastis.

De natuur van Corfu

Corfu is zeker een aanrader voor iedereen die op zoek is naar rust en natuur. De olijfbomen en cipressen zorgen voor een groene deken over bijna het hele eiland.  Hier en daar vind je een schilderachtig dorpje. Het is zeer aan te bevelen om een auto of een scooter te huren en rond te trekken door de prachtige natuur die het eiland te bieden heeft. De Pantokrator, de hoogste berg van Corfu, vind je in het noorden van het eiland. In het zuidwesten is er het Korissionmeer, dit meer is verbonden met de zee. Rondom het meer is er een groot natuurgebied, hier kun je heerlijk wandelen en tal van vogels spotten. Zo leven er op Corfu verschillende soorten uilen, maar ook oeverzwaluwen, paapjes en zangvogels.

De cultuur van Corfu

Naast de schitterende natuur heeft het Griekse eiland ook veel cultuur te bieden. Er zijn genoeg karakteristieke bergdorpjes, smalle straatjes, paleizen en kerken. Wil je de authentieke Griekse sfeer ervaren? Bezoek dan het vissersplaatsje Lefkimi. Je zal hier niet veel toeristen tegenkomen, je bevindt je dus echt tussen de lokale bevolking. De invloeden van Engelsen en Venetianen zijn nog duidelijk zichtbaar op Corfu. In de geplante bomen rondom het park in Kerkyra stad zijn de Franse invloeden nog zichtbaar. In de stad zijn vele musea te vinden waar je veel leert over de geschiedenis en de cultuur van Corfu.

 Bezienswaardigheden Corfu

  • De mooie zandkliffen bij Peroulades
  • Vlacherna-klooster
  • Canal d’Amour, inham omgeven door gele, zandstenen rotsen
  • Gastouri, met het paleis van de Oostenrijkse keizerin Sissi
  • De pittoreske dorpjes Chlomos, Lefkimi en Argyrades
  • Paleokastritsa heeft de mooiste baaien van Corfu
  • La Grotta Cove (één van de mooiste snorkelplekken van Griekenland
Op zoek naar een heerlijke zonvakantie naar Corfu?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.