Rhodos is één van de grootste en warmste Griekse eilanden. Een ideaal eiland als je zon, zee en strand wilt combineren met natuur en cultuur uit de Griekse Oudheid

De hoofdstad Rhodos-Stad met zijn overblijfselen uit de Griekse Oudheid wordt gezien als één van de mooiste van Griekenland. Een must dus tijdens je vakantie Rhodos. Het 80 kilometer lange eiland is bovendien – ondanks het zonnige en droge klimaat – verrassend groen. Voor natuurliefhebbers is Rhodos dus ook een prima keuze! Heb je hulp nodig om je droomvakantie te boeken naar dit prachtige eiland? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak in het reisbureau.

Boek direct jouw Rhodos-vakantie

 


Bekijk al onze vakanties naar Rhodos

 

Handige info voor jouw vakantie Rhodos

  • Rhodos is na Kreta, Evia en Lesbos het grootste eiland van Griekenland. Het is ongeveer 80 kilometer lang en maximaal 40 kilometer breed.
  • De hoofdstad van Rhodos is Rhodos-Stad. Mede dankzij de vele bezienswaardigheden uit de Oudheid is het één van de mooiste steden van Griekenland.
  • Rhodos is het meest oostelijk gelegen eiland van Griekenland. De vliegtijd vanaf Amsterdam naar Rhodos is iets minder dan 4 uur. 
  • Het tijdsverschil tussen Griekenland en Nederland is één uur. Daarom is het op Rhodos één uur later dan in Nederland.
  • Het weer op Rhodos is perfect voor een zonvakantie. Van april tot november ligt de temperatuur boven de 20°C en is er veel zon. ’s Winters ligt de temperatuur rond de 15°C en valt er veel meer neerslag, waardoor Rhodos een behoorlijk groen eiland is.

Stranden op Rhodos

Rond Rhodos-Stad bestaat het strand uit zand, kiezels, grind en keien. Aan de zuidoostkust van Rhodos zijn voornamelijk brede, langgerekte zandstranden. Er zijn hier ook wat rotsachtige delen. Meer naar het zuiden toe zijn er grind- en kiezelstranden.

Natuur op Rhodos

Rhodos is een groen en heuvelachtig eiland. Centraal op het eiland is een bergketen, maar daarbuiten is het landschap vrijwel vlak met weilanden, rietkragen, akkers en kale, droge terreinen. Zuidelijker wordt het heuvelachtiger met veel olijf-, abrikoos- , en sinaasappelboomgaarden. Het zuidwesten is erg bosrijk met veel pijnbomen. De kustlijn in het zuiden is vrij grillig met steile, rotsachtige heuvels.

Cultuur Rhodos

Rhodos loopt over van de rijke, Griekse cultuur. Er zijn veel zogeheten bouzoukibars, waar gespeeld wordt op een typisch Grieks snaarinstrument wat lijkt op een mandoline. De accommodaties organiseren feestelijke, Griekse avonden die gevuld zijn met traditionele dansen als de sirtaki. De nationale anijsdrank, Ouzo, wordt dan ingeschonken. Het overgrote gedeelte van de bevolking is Grieks-orthodox en deze invloeden zijn erg zichtbaar in bijvoorbeeld de vele prachtige kerkjes.

Highlights en tips Rhodos

Onze Persoonlijke Reisadviseurs hebben eindeloos veel tips om jouw vakantie op Rhodos onvergetelijk te maken. Aanraders:

  • de overblijfselen van de Acropolis, Apollotempel, Aphroditetempel en stadion op de heuvel van Monte Smith, aan de rand van Rhodos-Stad.
  • de vlindervallei van Petaloudes, het zeeaquarium.
  • de geneeskrachtige bronnen van Kalithea.
  • het spectaculaire WaterPark in de bruisende badplaats Faliraki .
  • een boottocht langs de prachtige baaien en stranden van Rhodos.
Op zoek naar een heerlijke zonvakantie naar Rhodos?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisadvies op maat voor je.