Samos heeft alles te bieden: de prachtige groene natuur, schitterende stranden, gezellige traditionele dorpen en rijke geschiedenis en cultuur. Iedereen zal het hier naar zijn zin hebben. Van de relaxte vakantieganger tot de feestbeest die houdt van een druk uitgaansleven. Samos heeft een mediterraan klimaat, de zomers zijn warm en droog.

Het groene eiland van de beroemde witte desertwijn. Ontdek de witte zandstranden, schilderachtige dorpjes en de gezellige vissershaventjes van het prachtige Samos. Bezoek dit eiland en beleef de rijke geschiedenis die het te bieden heeft.

Heb je hulp nodig om je droomvakantie te boeken naar dit prachtige eiland? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak in het reisbureau.
.
Boek direct jouw Samos-vakantie


Bekijk al onze vakanties naar Samos

Vakantie Samos

Samos heeft een kustlijn van maar liefst 160 kilometer. In het noorden zijn er de schitterende kiezelstranden met de nog mooiere baaien. Lemonakia-strand is het meest gefotografeerde strand van Samos. Het 440 meter lange strand bestaat uit een mix van kiezels en strand. Er is hier een prachtige kleurschakeling te zien met het kristalheldere water. In het zuidoosten van Samos is het Psili Ammos strand. Psili Ammos betekent letterlijk ‘fijn zand’ en dit strand doet zeker zijn naam eer aan. Dit strand is ideaal voor gezinnen met kinderen dankzij de geleidelijk aflopende zeebodem. Het strand van Vorsalakia is een lang strand dat bestaat uit kiezels en zand. De dennenbomen reiken tot het strand en er is hier genoeg te beleven. Er zijn parasols en ligbedden te huur, maar het strand staat niet helemaal vol met strandbedjes. Bovendien heerst er een gezellige, relaxte sfeer. 

Natuur van Samos

Samos heeft een aantal zeer fascinerende grotten. De grot van Pythagoras is de schuilplaats van Pythagoras toen hij op de vlucht was voor Polycates. De grot ligt vrij hoog, dus het is klimmen geblazen om deze grot te kunnen bezoeken. Samos kent talrijke wandelroutes door de vlaktes, maar Samos is ook zeker geschikt om te genieten van de berglandschappen. Samos heeft zelfs de hoogste berg van alle Egeïsche eilanden. Even verderop ligt het dorp Marathokampos, hier kun je zowel de berglandschappen als de stranden bewonderen.

Cultuur van Samos

Het gebied rond Pythagorion is één van de meest bezochte vakantiebestemmingen van Samos. Men beweert dat Pythagorion bovenop de oude Samos-Stad is gebouwd. De belangrijkste archeologische ruïnes van het eiland zijn bij Ireon. Bovendien is Ireon een klein kustdorpje met een rijke geschiedenis. Godin Hera zou hier geboren zijn aan de oevers van de rivier Imvrasos. De tempel van Hera is volgens de Griekse mythologie  de koningin van de olympische goden. Tegenwoordig is Ireon een rustige toeristenplaats met een klein vissershaventje en een paar leuke zand- en kiezelstranden. ’s Avonds vind je de gezelligheid op het pleintje aan het strand. Ireon is dus zeker een bezoekje waard. 

Bezienswaardigheden Samos

  • Samos heeft een aantal zeer mooie en bijzondere kloosters die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.
  • De smalle steegjes met knusse Griekse huisjes in Vathy, Samos-Stad.
  • Het kasteel van Lykourgos Logothetis.
  • Archeologisch museum in Vathy.
  • Neem de Ferry naar Turkije om Efeze te bezoeken, met de grootste opgravingen uit de Griekse geschiedenis.
  • Kokkari, beroemd om zijn druiven en pompoenen.
Op zoek naar een heerlijke zonvakantie naar Samos?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisadvies op maat voor je.