Op slechts 3 uur vliegen wacht een prachtig spookje op je. De grillige westkust met haar hoge rotspartijen, de parelwitte huisjes en natuurlijk de azuurblauwe zee. Waan je in de magische wereld van Santorini.

Beleef de romantiek van dit eiland zelf. Tijdens de zonsondergang kleuren de witte huisjes in een magisch gouden gloed.

Wil je Santorini combineren met andere Griekse eilanden zoals Kreta, Naxos, Paros of Mykonos? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak in het reisbureau.

Boek jouw Santorini-vakantie

 


Bekijk al onze vakanties naar Santorini

 

Vakantie Santorini

Ten zuidoosten van het vasteland van Griekenland ligt Santorini. Het eiland bestaat feitelijk uit drie eilandjes: Thira, Thirasia en Aspronisi. Het eiland scheurde in 1450 in stukken als gevolg van een enorme vulkaanuitbarsting. Santorini is niet bij uitstek een strandbestemming, toch heeft het eiland een aantal prachtige stranden. Door de vulkanische oorsprong zijn de meeste stranden donker van kleur. Het strand van Kamari is zelfs bijna zwart van kleur.

De natuur van Santorini

Ooit had Santorini de vorm van een donut. De rand van de inmiddels prehistorische vulkaan stak net uit boven zee. De uitbarsting van de vulkaan maakte hier een einde aan. De krater van de vulkaan maakte plaats voor het donkerblauwe zeewater. Het is zeker de moeite waard om het eiland te voet te verkennen. Vanaf de smalle wandelpaden op de rand van de vulkaan, heb je een adembenemend panoramisch uitzicht.

De cultuur van Santorini

De hoofdstad Fira zal een glimlach op je gezicht toveren. ’s Avonds proef je hier de echte Griekse vakantiesfeer. Vanuit het dorpje Oia heb je een prachtig uitzicht op de stad Fira. Geniet van de kleurrijke huisjes die een mooi contrast vormen met de roodkleurige rotsen. Megalochori is het meest traditionele Griekse dorp op het eiland. Het dorp is vooral bekend om haar wijnhuizen en uitgestrekte wijngaarden. Proef hier tijdens een wijnproeverij van de lekkerste wijnen van Santorini.

Bezienswaardigheden op Santorini

  • De verschillende dorpen op steile kliffen.
  • Fira, de hoofdstad van Santorini en één van de meest indrukwekkende bestemmingen.
  • Melalochori, het dorp waar alle tradities bewaard zijn gebleven.
  • In de hoofdstad Fira kun je een tour met gids boeken naar de opgegraven, spookachtige overblijfselen van de oud-Griekse havenstad Akrotiri.
  • De laatste vulkaanuitbarsting wordt jaarlijks herdacht in augustus. Dit wordt gevierd met een grote vuurwerkshow. Vanuit de stad is de vuurwerkshow het beste te zien.
Op zoek naar een heerlijke zonvakantie naar Santorini?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisadvies op maat voor je.