Zakynthos, het Griekse eiland van alle uitersten. In ongeveer 3 uur vlieg je naar deze Griekse parel. Huur een bootje en bezoek één van de vele verlaten strandjes. Zakynthos heeft naast de prachtige natuur en oude dorpjes tal van uitgaansgelegenheden.

Zakynthos is een prima keuze als je op zoek bent naar gezelligheid, maar ook de prachtige natuur wilt beleven.

Kunnen wij je helpen met zoeken en boeken? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak in het reisbureau.

Boek direct jouw Zakynthos-vakantie

 


Bekijk al onze vakanties naar Zakynthos

Stranden op Zakynthos

Zakynthos kent veel mooie stranden. Bijna te veel om op de noemen, daarom hebben wij de mooiste stranden op een rijtje gezet. Zorg dat je ze niet mist tijdens je vakantie op Zakynthos

 • Shipwreck beach (Navagio Beach) is waarschijnlijk het beroemdste strand van Griekenland. Het is één van de meest gefotografeerde plekken van Griekenland. Het strand ligt in een baai en is daarom alleen met een boot te bereiken. Het uitzichtpunt op Schipwrek Beach is ook zeker de moeite waard.
 • Zakynthos heeft het unieke eiland Agios Sostis, dit eiland is bereikbaar via een houten brug. Overdag kun je heerlijk zonnen op het kleine kiezelstrandje onder het genot van muziek van een DJ.
 • Dafni Beach is een prachtig zandstrand op het schiereiland Vassilikos. Het is een belangrijke broedplaats van de Caretta Caretta zeeschildpad. In de zomermaanden kom je daarom houten hekjes tegen die de nesten van de zeeschildpadden beschermen.
 • De watersportliefhebbers gaan naar Banana Beach. Dit strand ligt in het zuidoosten van Zakynthos. Langs het strand vind je verschillenden grote beachbars en er zijn genoeg strandstoelen en parasols.
 • Voor een heerlijk lange strandwandeling ga je naar Kalamaki beach. Hier heb je trouwens ook de grootste kans om een Caretta Caretta zeeschildpad te spotten.

De natuur van Zakynthos

Zakynthos staat bekend om de Caretta Caretta zeeschildpad, de grootste schildpaddensoort die in Griekenland leeft. Daarnaast heeft het eiland een mooie, groene natuur. Op het eiland vind je verschillende rotsen, oude dorpjes en verschillende grotten. Veertien grotten zijn opgesteld voor publiek. De blauwe grotten zijn het meest bekend. De blauwe grotten danken hun naam aan de weerkaatsing van het licht. De weerkaatsing van het licht geeft een blauwe gloed aan het water en de rotsen.

In het binnenland worden in augustus druiven geplukt, welke in twee weken worden gedroogd tot krenten. Dit ‘zwarte goud’ is een belangrijk exportproduct. Olijfolie is ook een groot exportproduct. Zakynthos heeft dan ook veel olijfboomgaarden. Met een huurauto bezoek je gemakkelijk de mooiste plekken van Zakynthos Wist je dat Zakynthos de beste bestemming van Griekenland is als je wilt snorkelen? De verschillende grote zeedieren zijn dankzij het heldere water goed te zien.

De cultuur van Zakynthos

In het verleden kende Zakynthos diverse overheersers. Dit zie je duidelijk terug in de architectuur en cultuur. Zakynthos dankt zijn naam aan de zoon van Dardanos, de koning van Troje. Volgens de mythe legde hij als eerste een pad aan op het eiland. Vervolgens werd iedereen die naar het eiland kwam betoverd. De hoofdstad van Zakynthos is Zakynthos-Stad. In 1084 werd het eiland bezet door de Venetianen. In Zakynthos-Stad zijn daarom veel Italiaanse invloeden terug te vinden. Door een zware aardbeving in 1953 is de hoofdstad van Zakynthos bijna volledig geruïneerd.

 Bezienswaardigheden Zakynthos

 • Bochali biedt een adembenemend uitzicht over Zakynthos-Stad
 • Marathonisi, het beroemde schildpaddeneiland. Als je goed kijkt, lijkt het ook op een schildpad. 
 • Schipwrek Beach (Navagio Beach) is een tropisch plaatje dankzij de azuurblauwe zee met het witte strand.
 • Badplaats Xigia met grotten van collageen en zwavel.
 • De haven van Laganas .
 • Schiereiland Agios Sostis.
 • De bergtop van Keri, hier wappert de grootste vlag ter wereld. Keri is het meest zuidelijke dorp op Zakynthos.
Op zoek naar een heerlijke zonvakantie naar Zakynthos?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.