Waikiki Beach

“Ik laat het water van de branding langzaam over mijn voeten heen sijpelen en staat over de onmetelijk grote Stille Oceaan…”

Strandvakantie op Hawaii? Waikiki Beach is het bekende lange strand van Honolulu, de hoofdstad van Hawaii. Deze 2,4 kilometer lange kuststrook is wereldberoemd. Waikiki Beach bestaat uit zowel natuurlijke als kunstmatige stranden. Je zult hier niet geconfronteerd worden met metershoge golven; door het koraalrif is de branding rustig. Tijdens het pootjebaden of zwemmen geniet je van het weidse uitzicht over de Stille Oceaan. Toch liever de benen strekken? Wanneer je het hele strand af loopt kom je bij een uitgedoofde vulkaan Diamond Head terecht…

Volcanoes National Park

“Het stoom stijgt uit de grond op. Ik gris het fototoestel uit mijn tas. Dit moet ik vastleggen…”

De meest actieve vulkanen van Hawaii hebben zich in het Volcanoes National Park op Big Island verzameld. Twee ‘vuurspuwers’ zijn nog altijd actief: de Mauna Loa en de Kilauea. Plaats je tentje op een van de campings in het park of logeer in het Volcano House. Dit hotel is op de rand van de Kilauea Crater gebouwd. Het lava van de vulkanen blijft onophoudelijk in zee stromen, wat een bijzonder schouwspel van stoomwolken veroorzaakt. Wil je een vulkanische steen mee naar huis nemen, denk dan goed na. Oude Hawaiiaanse volksverhalen doen geloven dat een bezoeker allerlei vreselijke dingen zal overkomen tot de steen weer wordt teruggebracht naar zijn rustplaats…

Pearl Harbor

“Een naar gevoel overspoelt me, wanneer ik door de haven slenter. Niet te geloven wat zich hier jaren geleden heeft afgespeeld…”

Pearl Harbor vormt het historische middelpunt van Hawaii. De haven ligt net buiten Honolulu en heeft zijn bekendheid vooral te danken aan de wereldberoemde Japanse luchtaanval, waarbij 1177 Amerikaanse mariniers het leven lieten. De vroegere marinebasis doet tegenwoordig dienst als een herdenkingscentrum en een museum. Vaar met een bootje naar de USS Arizona Memorial, een wit monument met alle namen van de omgekomen slachtoffers. Het gedenkteken is over het gezonken wrak van de USS Arizona gebouwd, een schip waarin nog altijd honderden lichamen zitten opgesloten. Kijk ook zeker even binnen bij het Pacific Submarine Museum, waar je een Japanse onderzeeboot kunt bekijken.

Haleakala National Park

“Ik sta op het topje van de vulkaan. De zon schittert zijn stralen op de riviertjes, de versteende lavastromen en de grote askegels…”

De grootste slapende vulkaan ter wereld dommelt al eeuwen rustig voort in het Haleakala National Park op het eiland Maui. Ooit gevreesd door de lokale bevolking, maar nu vooral verantwoordelijk voor buitengewone uitzichten. Wie bij zonsopkomst of zonsondergang naar de top van de Haleakala reist, geniet van de beste uitzichten. Je kunt zelfs afdalen naar het binnenste van de vulkaan. Baan je een weg over de Halemau’u of de Sliding Sands Trail en je staat in het hart van dit ‘maanlandschap’. Mocht je simpelweg geen afscheid kunnen nemen: neem je tentje, slaapzak en warme kleding mee en logeer een paar nachten in de krater. Ook buiten de vulkaan vind je een hoop natuurschoon. Daal af naar het lage gedeelte van de Upper Kipahulu Valley en je stuit op watervallen, plassen en het ravijn Ohe’o Gulch.

Whale watching

“De jongste prikt enthousiast in mijn zij. “Volgens mij hoorde ik een walvis zingen”, roept hij opgetogen…”

Vertoef je in de eerste vijf maanden van het jaar op Hawaii? Houd dan je ogen en oren maar goed open, want de kans dat je walvisgezang hoort is wel erg groot. Rond de eilanden zwemmen bultruggen die Hawaii hebben uitgekozen om te komen baren. De Hawaiianen hebben veel respect voor hun ‘koholas’. Ze beschouwen de kalveren die in Hawaiiaanse wateren worden geboren als ‘kamaaina’, als één van hen. Vaar mee met een bootje om de zeegiganten van dichtbij te bekijken. Geen zeebenen? Ook vanaf de kust kun je de bultruggen zien zwemmen. Maar er zijn nog zoveel meer excursies en bouwstenen Hawaii!

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Hawaii?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze mooiste reizen naar Hawaii