Ierland


Onze reistip:
Een 12-daagse autorondreis naar Ierland incl. vlucht en autohuur boek je al vanaf €543 p.p.

Ierland, het land van de ruige kustlijn en groene heuvels. De verlaten zandstranden, Keltische hoogkruizen en stenen muurtjes voor de Atlantische westkust een zorgen voor mysterieuze sfeer.

Maak een praatje met de gastvrije Ierse mensen, sla een balletje op een golfgreen pal aan zee en ontdek of het Gaelic echt zo sprookjesachtig klinkt als ze zeggen. Van een grote familiereis door Ierland tot een groepsreis Ierland: ‘Eire’ betovert je vanaf de eerste dag!

Vraag reisadvies op maat aan!


Bekijk meer reizen naar Ierland

Ierland: een topbestemming voor cultuurfans en natuurliefhebbers

Wil jij graag wandelen in Ierland of ben je liever op zoek naar een romantische reis naar Ierland? Het groene, mysterieuze Ierland verwelkomt je met zijn groene heuvels, ruige kusten en gezellige, oude steden. Het is een topbestemming voor wandelaars, cultuurfans en natuurliefhebbers. In Ierland heb je goede wandelpaden om te volgen en die brengen je langs alle vredige landschappen. De afstanden van de routes verschillen, dus voor iedereen is het een mooie uitdaging! Laat je verrassen door de Ierse gastvrijheid op het platteland en de gezellige sfeer in de steden. De Ieren zijn heel nieuwsgierig en vriendelijk en vertellen je graag de mooiste verhalen over het Keltische verleden.

De trots van de Ieren en hun geschiedenis

Ierland is een eiland op de rand van Europa, ten westen van Groot-Brittannië. Het eiland bestaat voor ca. 20% uit de staat Noord-Ierland, die deel uitmaakt van het Verenigd Koninkrijk. De rest van het eiland draagt de naam Republiek Ierland, kortweg Ierland. De Keltische harp en het klavertje vier worden als nationale symbolen gezien. Deze symbolen worden ook gebruikt op de Ierse euromunten en door bijvoorbeeld het nationale rugbyteam.

De lange strijd tussen protestanten en katholieken, die o.a. tot de tweedeling van Noord-Ierland en Ierland leidde, heeft zijn sporen achtergelaten. Op verschillende Ierland-reizen door het noorden kom je langs vele gedenktekens, monumenten en gebouwen die het verhaal vertellen uit die roerige tijden. Er valt veel te leren over dit indrukwekkende land.

Een vlucht van Amsterdam naar de hoofdstad Dublin duurt ongeveer anderhalf uur. Op de heenvlucht win je een uur, want in Ierland is het één uur vroeger dan in Nederland; dat heb je alvast mooi meegenomen!

Kastelen, bier en whiskey; dé complete ervaring

Onze Persoonlijke Reisadviseurs hebben een heleboel Ierland tips voor je. Bezoek bijvoorbeeld één van de vele prachtige kastelen. Aanraders zijn het 15e-eeuwse Bunratty Castle vlak bij Limerick en het 12e-eeuwse Trim Castle. Dat laatste kasteel zou je kunnen herkennen van de film Braveheart met Mel Gibson! Het is zelfs mogelijk om tijdens je rondreis in verschillende kastelen te overnachten.

Wat het reizen door Ierland ook bijzonder maakt, is de authentieke sfeer in de pubs. In elk gehucht vind je wel een klassieke Ierse pub waar je een biertje kunt drinken en met de lokale bevolking kunt kletsen. De pubs zijn voor Ieren belangrijk; het is de plek om met vrienden en familie bij elkaar te zijn met een lekkere pul Guinness.  Liever wat stevigers? Neem een lekkere Irish Coffee of drink de Ierse whiskey op zijn puurst.

Stedentrip Dublin

De Ierse hoofdstad is gezellig en sfeervol, maar niet te druk. Je kunt alles te voet bereiken en de Ieren zullen je welkom heten in hun trotse land. Een paar tips voor jouw stedentrip Dublin:

  • Een biertje drinken in een authentieke Irish pub
  • Wandelen door Phoenix Park waar je loslopende herten kunt tegenkomen
  • Een bezoekje aan de Guinness brouwerij is een must voor bierliefhebbers
  • Uitgaan in Temple Bar District
  • Uitgebreid winkelen in Grafton Street of Henry Street
Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Ierland?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Thema’s en informatie over onze Ierland reizen

Bekijk tips en bijzondere selecties van de mooiste vakanties en rondreizen.