Deze reis is inclusief:

 • Vlucht van Amsterdam naar Dublin v.v.
 • Luchthavenbelasting
 • Deskundige Nederlandssprekende reisleider
 • Lokale touringcar met chauffeur
 • 2 overnachtingen in Dublin of Leixlip
 • 1 overnachting in Belfast
 • 2 overnachtingen in Ballybofey
 • 1 overnachtingen in Castlebar
 • 2 overnachtingen in Ennis
 • 12x ontbijt en 12x diner

Highlights van deze reis:

 • Dublin
 • Wicklow Mountains
 • Powerscourt Gardens
 • Belfast
 • Antrim kustroute
 • Glenveagh National Park
 • Cliffs of Moher
 • Bunratty Castle
 • Ring of Kerry
 • Garinish Island
 • Rock of Cashel

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Dublin
Afstand route: ca. 40 km
Na aankomst op de luchthaven rijden we richting het centrum van Dublin. Tijdens de stadsrondrit zien we de belangrijkste bezienswaardigheden en kunnen we zo al een eerste kennismaking maken met deze Ierse hoofdstad. We verblijven twee nachten in Bray, ten zuiden van Dublin.
Dag 2: Dublin, Wicklow Mountains en Powerscourt Gardens
Afstand route: ca. 125 km
’s Ochtends rijden we terug naar Dublin om je de gelegenheid te geven zelf de stad te verkennen, musea te bezoeken of te winkelen. Aan het begin van de middag rijden we via een prachtige route door de Wicklow Mountains naar Powerscourt. Daar kun je genieten van de schitterende, parkachtige tuinen die vermeld staan in de National Geografic als nr. 3 van de mooiste tuinen ter wereld.
Dag 3: Belfast
Afstand route: ca. 230 km
’s Ochtends rijden we naar de interessante Victoriaanse stad Belfast. Tijdens de stadstour zien we o.a. de protestantse wijk Shankill en de katholieke wijk Falls, waar de befaamde muurschilderingen herinneren aan de ‘troubles’ van de voorbije jaren, de City Hall, de St. Anne’s Cathedral en de Crown Liquor Saloon. Hierna heb je nog kort tijd om bv een museum te bezoeken of te winkelen in het Victoria Shopping Centre. We verblijven 1 nacht in Belfast.
Dag 4: Antrim kustroute en Ballybofey
Afstand route: ca. 270 km
Een prachtige tocht langs de kust van het graafschap Antrim naar de Carrick-a-Rede Rope Bridge. Deze touwbrug overspant de ca.18 meter brede en 24 meter diepe kloof tussen het vaste land en het kleine Carrick Island. Genietend van mooie uitzichten rijden we verder naar de Giant’s Causeway, aan de noordkust. Hier is het alsof de reus Finn MacCumhaill de 37.000 zeskantige basaltblokken als dicht opeengepakte potloden heeft neergelegd, met de achterkant naar boven, met als doel een verhoogde weg (‘causeway’) aan te leggen, om zijn tegenstander op het Schotse eiland Staffa te bereiken. Aan het einde van de dag komen we aan in Ballybofey voor 2 overnachtingen.
Dag 5: Glenveagh National Park
Afstand route: ca. 160 km
Vandaag maken we een tocht door het ruige graafschap Donegal. It’s different up here, zeggen de Ieren. En inderdaad, het binnenland is hier onherbergzaam en verlaten, de kustlijn spectaculair met zandstranden en granietkusten. ‘s Ochtends gaan we door de Derryveagh Mountains naar het Glenveagh National Park. Aan de oever van Lough Veagh ligt het prachtige Glenveagh Castle waar we een boeiende rondleiding krijgen en de prachtige tuinen kunnen bezoeken. In de middag vervolgen we onze tocht en komen na het ruige binnenland aan de grillige kust van o.a. Bloody Foreland. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over de ongerepte heuvels van Donegal, de Atlantische Oceaan en verschillende eilandjes.
Dag 6: Donegal, Carrowmore en Castlebar
Afstand route: ca. 165 km
Vanuit Ballybofey rijden we naar Donegal stad. Hier bezoeken we Donegal Castle. Daarna gaat het in zuidelijk richting en maken we kennis met de omgeving die de Ierse dichter Yeats zo heeft geïnspireerd en hebben we uitzicht op de karakteristieke berg Ben Bulben. Vervolgens bezoeken we Carrowmore dat een van de grootste collectie grafmonumenten uit het stenen tijdperk in West-Europa heeft, voordat we uiteindelijk Castlebar bereiken voor de komende overnachting.
Dag 7: Connemara en Ennis
Afstand route: ca. 300 km
Vandaag maken we een onvergetelijke natuurtocht. Via Westport gaat het langs de heilige berg Croagh Patrick gelegen aan de rand van Clew Bay met afwisselend schitterend uitzicht op bergen, meren, en watervallen naar Kylemore Abbey, voor de foto- en lunchstop. Daarna gaat het verder door Connemara, dat met zijn meren, venen, rotsen, bergen en eilanden een sfeer oproept van eenzaamheid, ongereptheid en schoonheid. In deze streek lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Via Galway Bay rijden we naar de levendige universiteitsstad Galway, die we ’s middags bezoeken. Dan gaan we naar Ennis voor de volgende 2 overnachtingen.
Dag 8: Cliffs of Moher en The Burren
Afstand route: ca. 150 km
We beginnen deze dag met een bezoek aan de indrukwekkende Cliffs of Moher en zijn bezoekerscentrum. De Cliffs rijzen zo’n 200 meter loodrecht uit de oceaan op en de golven spelen hun onvermoeibare spel. Dit natuurgeweld laat vast en zeker een diepe indruk op je achter. Vervolgens gaan we naar het Burren Centre in Kilfenora. Hier wordt inzicht gegeven in de geologie, flora , fauna en bewoning van het gebied en zien we een videovoorstelling met Nederlands commentaar. Daarna maken we een mooie tocht door The Burren. Dit unieke kalksteengebied herbergt zeldzame bloemen en planten die verscholen groeien in de spleten die door de westenwind en regen tussen de kalkstenen zijn ontstaan.
Dag 9: Bunratty Castle & Folk Park, Killarney National Park en Kenmare
Afstand route: ca. 200 km
In de ochtend gaan we naar het Bunratty Castle & Folk Park, dat ons toont hoe het Ierse plattelandsleven er in de 19de eeuw en begin 20ste eeuw uitzag. Via Adare, met z’n rietgedekte kleurige cottages, rijden we naar Killarney. Van hier uit maken we een ritje in een paardenkoets langs Lough Leane en door het Killarney National Park waar we nog even kunnen genieten van de prachtige tuinen. Daarna gaat het verder naar ons hotel in Kenmare, waar we 2 nachten verblijven.
Dag 10: Ring of Kerry
Afstand route: ca. 180 km
Natuurlijk mag de Ring of Kerry in deze reis niet ontbreken; het is een prachtige tocht over het schiereiland Iveragh met magnifieke vergezichten over de oceaan. We rijden door veengebieden en bezoeken hier een turfdorp uit de 18e eeuw. Aan Dingle Bay laat een lokale schaapherder zien hoe zijn honden getraind zijn om de schapen van de bergen te halen (excl. ca. € 5,50 p.p.). ’s Avonds ben je in de gelegenheid een wervelende Ierse avond met muziek en dans mee te maken (excl. ca. € 35 p.p.).
Dag 11: Garinish Island, Midleton en Dungarvan
Afstand route: ca. 210 km
Tijdens een korte boottocht naar de betoverende Italiaanse tuinen van Garinish Island (boottocht en entree excl. ca. € 16,50 p.p.), zien we de zeehonden uitrusten op de rotsen. Na de Pass of Keimaneigh maken we een korte stop bij het Gougane Barra Lake. Dan gaat het verder naar Midleton, waar we de oude Jameson Whiskey distilleerderij bezoeken (rondleiding en proeverij excl. ca. € 16 p.p.) en waar we natuurlijk ook gaan proeven! In Dungarvan, verblijven we 1 nacht.
Dag 12: Rock of Cashel, Kilkenny en Carlow
Afstand route: ca. 195 km
Vandaag rijden we een landschappelijk mooie route naar de beroemde Rock of Cashel. De middeleeuwse overblijfselen op deze kalkstenen rots stralen nog steeds de macht uit van weleer. ’s Middags heb je nog de gelegenheid om Kilkenny te verkennen, het best bewaarde middeleeuwse stadje van Ierland. Een kleinschalige, plezierige stad met karakteristieke gebouwen en straatjes en met het indrukwekkende Kilkenny Castle en de St. Canice Cathedral. Vandaar rijden we naar Carlow voor onze laatste overnachting in Ierland.
Dag 13: Dublin en Amsterdam
Afstand route: ca. 90 km
Het einde van een onvergetelijke rondreis All of Ireland komt in zicht, we rijden naar de luchthaven van Dublin voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs