Deze reis is inclusief:

  • vluchten
  • autohuur
  • 7 overnachtingen op basis van logies en ontbijt

Highlights van deze reis:

  • Wicklow Mountains
  • Clifden
  • Connemara
  • Ring of Kerry

Bekijk hier de Reisdetails

Prachtige rondreis met verblijf in luxe manor houses en kastelen. De traditionele antieke inrichting van deze hotels ademen een sfeer van rust en grandeur uit vervlogen tijden. Laat je heerlijk verwennen in deze top-accommodaties, met een uitstekende persoonlijke verzorging en voortreffelijke restaurants.
 
Dublin
Bij een reis door Ierland mag Dublin niet ontbreken. De oude vikingsstad heeft een romantische en ontspannen sfeer. De traditionele pubs en de gastvrijheid sieren deze hoofdstad en dat maakt het verblijf ook zo aangenaam. Na jouw lekkere Guinness is het ook leuk om meer te weten te komen over dit Ierse biertje. De Guinness Storehouse is een leuke bezienswaardigheid om meer te leren van dit populaire biermerk. Andere highlights in deze stad zijn: het historische hart van de stad: Dublin Castle, het grote en groene Phoenix Park en het kunstmuseum National Gallery. Tijdens je verblijf zal de gastvrouw, bekend van populaire kookboeken en -programma’s, een heerlijk diner klaarmaken voor jou!
 
Wicklow
County Wicklow staat bekend als de laatst toegevoegde ‘county’ van Ierland. Dit werd in de 19e eeuw gedaan om het Britse leger te helpen om Ierse rebellen te stoppen in de Wicklow Mountains. Wicklow wordt ook wel ‘De tuin van Ierland’ genoemd en dat is wel duidelijk ook. Je kunt hier fantastisch wandelen, golfen en allerlei tuinen bezoeken, zoals Powerscourt en Mount Usher. De bergen en ruïnes maken het landschap en wandelparadijs compleet. Het pronkstuk van deze county is Glendalough: de kloosternederzetting met een indrukwekkend natuurlijk decor van heldere meren, geweldige bossen en omringd door bergen.
Clifden
In het uiterste westen van Ierland ligt Clifden. Deze charmante havenstad ligt in het ruige Connemara-gebied met haar knusse cottages, rivierstroompjes en steeds van kleur wisselende groene heuvels. In dit gebied ligt ook het Connemara National Park waar je heerlijk kan wandelen en het erg rustig is. Leuke bezienswaardigheden in de buurt zijn: Het klooster Kylemore Abbey, de oudste rokerij van West-Ierland: Connemara Smokehouse en Clifden Castle. Maak een tocht door Connemara, met haar knusse cottages, kuddes schapen en rivierstroompjes, waarbij er slaapmogelijkheden zijn in Abbeyglen Castle; wat een bijzondere ervaring!
Landschappen van The Burren, Cliffs of Moher en Ring of Kerry
Als we het over de mooiste omgevingen hebben, kunnen we niet om Burren en de Kliffen van Moher heen. Burren is een uniek karstlandschap (oplossing van kalksteen in water) waarbij het rotsige landschap opvallend genoeg nog vruchtbaar is ook. Het landschap heeft ook veel archeologische monumenten die niet overgeslagen mogen worden. Het maanachtige landschap is door de fantasyschrijver Tolkien ook gebruikt voor zijn boeken The Lord of the Rings; hij bezocht dit gebied namelijk regelmatig. De Kliffen van Moher zorgen voor een adembenemend uitzicht. De klippen strekken zich uit over maar liefst 8 kilometer aan de Ierse westkust. De Ring of Kerry is een spectaculaire kustroute met leuke plaatsjes waar je onderweg langskomt of doorheen rijdt. Stop onderweg en leer de pittoreske dorpjes kennen. Vraag gerust rond, want de mensen vinden het leuk om je meer te vertellen! Je kunt onderweg genieten van prijswinnende restaurants en verblijven, zoals de AA Guestaccommodation Of The Year!
Kinsale
Aan de zuidkust van Ierland vind je de kleurrijke havenplaats en culinaire hoofdstad van Ierland: Kinsale. De havenstad is altijd belangrijk geweest voor Europa en deze sporen zijn nog goed te zien. Wijn, zout en kunst zijn de handelsmerken van de stad. Naast het voortreffelijke eten en de gezelligste barretjes staat de stad ook bekend om haar gebouwen met kleurrijke gevels. Leuke bezienswaardigheden zijn de 2 forten: Charles Fort en James Fort. Hier leer je meer over de geschiedenis van de havenstad.
De beschreven highlights schetsen een mogelijke reis en dit is dus een voorbeeld. Het gaat hierbij om een maatreis die je naar eigen wensen kunt aanpassen. Vraag meer informatie aan bij onze IerlandXperts voor advies en alle mogelijkheden. Zij zorgen ervoor dat jouw Ierland-ervaring compleet en onvergetelijk wordt!

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs