Deze reis is inclusief:

 • 14 0vernachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt
 • Uitgebreide reisbeschrijving
 • ANWB wegenkaart Groot-Brittannië & Ierland

Highlights van deze reis:

 • Belfast
 • Antrim Kustroute
 • Donegal
 • Connemara
 • Clifs of Moher
 • The Burren
 • Killarney NP
 • Ring of Kerry
 • Wicklow Mountains

Bekijk hier de Reisdetails

Aangezien Ierland niet zo groot is, is er in twee weken heel veel te zien en te beleven. De route van deze populaire autorondreis is zodanig samengesteld dat je langs veel bezienswaardigheden en interessante plaatsen komt. Van levendige steden als Dublin en Cork tot ruig landschap bij de Cliffs of Moher en Cork en natuurlijk Donegal, het relatief onbekende maar zeker niet minder mooie noorden van Ierland. Je verblijft in Bed & Breakfasts, bij de mensen thuis, en ervaart zo de gastvrijheid van het Ierse volk.

Waterford
De vikingen stichtten Waterford in 914 op en daarmee is het de oudste stad van Ierland. Tegenwoordig is de stad vooral beroemd om haar op maat gemaakte kristallen. Jouw eerste souvenirs zijn alvast aangeschaft! Het is momenteel meer een highlight geworden en de productie is op een lager pitje gezet. Interessante schatten en overblijfselen uit de vikingstijdsperk zijn te zien in Waterford Treasures. Deze 3 musea zijn in het centrum gevestigd en dit wordt de ‘Viking Triangle’ genoemd. 

Cork
Dit is de op één na grootste stad van Ierland. De stad heeft geweldig moderne meesterwerken, een gezellige overdekte markt en dé leugenaar van de stad: St. Anne’s Church. Er zijn in Cork veel musea waar allerlei kunstvormen worden tentoongesteld. St. Anne’s Church wordt door de Ieren ‘De leugenaar met 4 gezichten’ genoemd. Dit komt doordat de 4 wijzerplaten allemaal een andere tijd aangeven. Bij een bezoek aan deze kerk, mag je de kerkklokken zelf luiden! Vlak bij Cork ligt Blarney Stone; wanneer je deze kust, word je volgens de legende dé uitverkorene van grote welsprekendheid.

Kerry en Killarney
Kerry staat bekend om haar stille meren en groene heuvellandschappen. In dit gebied is veel te doen en te zien, denk daarbij aan: de Ring of Kerry, Muckross House, de Torc waterval, Gap of Dunloe of een tocht naar de omliggende eilanden. De Ring of Kerry is een spectaculaire kustroute met leuke plaatsjes waar je onderweg langskomt of doorheen rijdt. In Killarney vind je prachtige baaien en de MacGillyCuddy’s bergen; de hoogste van Ierland. Ook het schiereiland Dingle ligt hier vlak bij en daar begint het discussiepunt; wat is nou hét mooiste van dit gebied? 

The Burren
Via het Killarney National Park rijd je in noordelijke richting naar Ennis, toegangspoort voor The Burren. Even voorbij Limerick kun je een stop maken bij Bunratty Castle met openluchtmuseum. Vanuit Ennistymon bezoek je de indrukwekkende Cliffs of Moher, die ruim 200 meter uit de Atlantische Oceaan oprijzen. Verder heb je uitgebreid de gelegenheid om The Burren te verkennen. Dit kalkstenen plateau lijkt op een maanlandschap, waar in de spelonken de meest zeldzame planten groeien en dieren leven. 

Donegal
Aan de ruige noordkust van Ierland vind je Donegal. Hier kun je je heerlijk afzonderen en het is dit keer slim om zo af en toe af te wijken van de routes. Niks is mooier dan de ongerepte natuur en zo ook Glenveagh National Park. Hier komen rust, schoonheid en charme bij elkaar. Wandelen en surfen zijn de populairste bezigheden in dit gebied. De ontelbaar mogelijke wandelroutes en ruige golven maken dit gebied tot een avontuurlijke plek. Het is een plek waar de passie voor Ierse pubs, gezellige muziek en de echte surfcultuur samenkomt. Andere interessante bezienswaardigheden in Donegal zijn de historische gebouwen Donegal Abbey en Donegal Castle.

Belfast
Het heerlijke eten, de traditionele pubs en verbazingwekkende musea tillen Belfast naar een hoog niveau. In deze tijd reis je terug naar de bronstijd: een machtig verleden in de scheepsbouw tot de geweldige kunststromen met het Cathedral Quarter. De geschiedenis in de scheepsbouw is zó ongeëvenaard door de bouw van de Titanic. Een bezoek aan Titanic Belfast is niet zozeer een museum geworden, het voelt aan als een hele ervaring. Het zal je niet verbazen dat het gebouw net zo hoog is als hoe de Titanic werkelijks was. Je vindt hier een onderwaterbioscoop, tentoonstellingen en veel interactie. De hele tour houd je gemakkelijk een aantal uur zoet en dat zegt genoeg over deze bezienswaardigheid. Andere aan te raden highlights zijn: de grote St. George’s Market, de rijke schatten van Ulster Museum en Belfast City Hall. Het is teveel om op te noemen, en te mooi om niet gezien te hebben!

Dublin
Bij een reis door Ierland mag Dublin niet ontbreken. De oude vikingsstad heeft een romantische en ontspannen sfeer. De traditionele pubs en de gastvrijheid sieren deze hoofdstad en dat maakt het verblijf ook zo aangenaam. Na jouw lekkere Guinness is het ook leuk om meer te weten te komen over dit Ierse biertje. De Guinness Storehouse is een leuke bezienswaardigheid om meer te leren van dit populaire biermerk. Andere highlights in deze stad zijn: het historische hart van de stad: Dublin Castle, het grote en groene Phoenix Park en het kunstmuseum National Gallery. 

De beschreven highlights schetsen een mogelijke reis en dit is dus een voorbeeld. Het gaat hierbij om een maatreis die je naar eigen wensen kunt aanpassen. Vraag meer informatie aan bij onze IerlandXperts voor advies en alle mogelijkheden. Zij zorgen ervoor dat jouw Ierland-ervaring compleet en onvergetelijk wordt!

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs