Deze reis is inclusief:

 • 7 overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt
 • ANWB reisgids en wegenkaart

Highlights van deze reis:

 • Galway
 • The Burren
 • Dingle
 • Ring of Kerry
 • Killarney
 • Bantry House
 • Cork

Bekijk hier de Reisdetails

Het zuidwesten is een prima kennismaking met het mooie groene Ierland. Het Killarney National Park, de Ring of Kerry, het maanlandschap van The Burren en leuke stadjes en plattelandsdorpen met gezellige pubs en vrolijke muziek zijn de ingrediënten van deze populaire reis. Je verblijft in Bed & Breakfasts, bij de mensen thuis, en ervaart zo de gastvrijheid van het Ierse volk. Je kunt deze rondreis ook reserveren met overnachtingen in 3*/4* hotels.

Cork
Dit is de op één na grootste stad van Ierland. De stad heeft geweldig moderne meesterwerken, een gezellige overdekte markt en dé leugenaar van de stad: St. Anne’s Church. De English Market is dé plek voor traditionele specialiteiten, zoals drisheen en pigs’ trotters. De ca. 55 kramen bezorgen jou de lekkerste producten en veel Ierse foodies willen hier naartoe. Er zijn in Cork veel musea waar allerlei kunstvormen tentoongesteld worden. St. Anne’s Church wordt door de Ieren ‘De leugenaar met 4 gezichten’ genoemd. Dit komt doordat de 4 wijzerplaten allemaal een andere tijd aangeven. Bij een bezoek aan deze kerk, mag je de kerkklokken zelf luiden!

Natuurrijke routes
Ga op ontdekkingstocht door The Burren, een bijzonder gevormd kalksteengebied dat in het westen begrenst wordt door de spectaculaire 200 meter hoge Cliffs of Moher en aan het noorden door de baai van Galway met de gelijknamige universiteitsstad Galway. Ondanks de rotsachtige ondergrond, heeft The Burren een rijke flora en fauna. Ook is het gebied bekend vanwege de vele archeologische vondsten waarvan het grafmonument Poulnabrone Dolmen wel de meest bekende is. Deze routes zijn adembenemend en dat maakt een autoreis ideaal: wil je stoppen? Vooral doen en pak je moment om te genieten van het indrukwekkende landschap!

Killarney
Onderweg naar Killarney rijd je door een schitterend landschap. De omgeving van Killarney is bijzonder interessant en er zijn veel uitstapjes mogelijk. Je kunt naar het Bantry House of Glengarriff, waar je een boottochtje kunt maken naar het schitterende Garinish Island. Natuurlijk staat de beroemde Ring of Kerry met Muckross House en Gardens op jouw programma en geniet je van de omgeving met een schitterend uitzicht bij Ladies View. Tijdens jouw verblijf kun je ook Killarney, het Killarney National Park of de prachtige schiereilanden Beara en Dingle bezoeken.

Kinsale
Wil je op zijn Iers culinair genieten? Ga dan naar dé culinaire hoofdstad van Ierland: Kinsale. Hier proef je Ierland letterlijk en figuurlijk op haar mooist! De gerechten hebben allemaal verse ingrediënten van eigen bodem. Het is ook gaaf om een keer hun festival te bezoeken en aan mee te doen; een waar gourmetfestival. Dit vindt plaats in oktober en dan pakt de stad helemaal uit met het lekkerste vlees waarbij je gegarandeerd aan het gourmetten bent hoe je nog nooit hebt gedaan!

De beschreven highlights schetsen een mogelijke reis en dit is dus een voorbeeld. Het gaat hierbij om een maatreis die je naar eigen wensen kunt aanpassen. Vraag meer informatie aan bij onze IerlandXperts voor advies en alle mogelijkheden. Zij zorgen ervoor dat jouw Ierland-ervaring compleet en onvergetelijk wordt!

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs