Deze reis is inclusief:

 • Overtochten
 • 18 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Reisgids naar keuze
 • Wegenkaart
 • Kortingsbonnenboekje Ierland

Highlights van deze reis:

 • Cambridge
 • Stratford-upon-Avon
 • Snowdonia
 • Dublin
 • Galway
 • Wild Atlantic Way
 • Belfast
 • Edinburgh

Bekijk hier de Reisdetails

Deze unieke Keltische rondreis begint in het romantische Midden-Engeland maar zet daarna koers naar de Keltische landen Wales, Ierland en Schotland. Drie landen die in zo’n uithoek van Europa lagen dat de Romeinen er geen vat op kregen. Vandaar dat de Keltische taal en tradities hier bewaard zijn gebleven. Naast overblijfselen van Keltische koningen en druïden vind je er nog ongerept natuurschoon, vooral langs de grillige kusten. Daar wisselen hoge kliffen, waarop de golven zich stukslaan, zandstranden en beboste baaien elkaar af.

Sudbury
Door de heuvels van Essex en Suffolk, langs gouden korenvelden en met bloemen behangen herbergen, rijd je naar het marktstadje Sudbury. In deze omgeving kun je heerlijk wandelen of bezoek het ansichtkaartdorp Lavenham met z’n gekleurde vakwerkhuizen. In Long Melford vind je een overvloed aan antiekzaken. Als échte kunst- en geschiedenisliefhebber zit je hier wel goed. Snuf lekker rond en misschien vind jij wel iets kostbaars wat je niet kan laten liggen!

Banbury
Maak op weg naar Banbury een tussenstop in de universiteitsstad Cambridge. Wandel langs de diverse colleges en binnenplaatsen, snuffel rond in antiek- en boekwinkels of maak een puntertocht op de rivier de Cam. Banbury is een gezellig stadje in de Cotswolds en een ideaal uitgangspunt voor een bezoek aan Oxford en Stratford-upon-Avon, waar de karakteristieke zwart-witte vakwerkhuizen uit Shakespeares tijd staan. Bezichtig de tweelingdorpen Lower en Upper Slaughter en Bourton-on-the-Water. Bij Winchcombe ligt het prachtige Sudeley Castle, waar een rondleiding door de kamers je terugbrengt naar de tijd van Hendrik de VIII en zijn ongelukkige echtgenotes. Het handwerkje dat Anna Boleyn maakte in de nacht voor haar executie is er nog te bezichtigen. Er is een mogelijkheid om een excursie te boeken naar Blenheim Palace of de Any Three Pass Shakespeare’s Family Homes.

Betws-y-Coed
Het dorpje Betws-y-Coed is mooi gelegen in het Snowdonia National Park. In het Welsh heet Snowdonia ‘Eryri’ dat ‘Land van de Adelaar’ betekent. In dit dorp is ook het bezoekerscentrum van het nationale park. In de omgeving kun je prachtige wandelingen maken in de bossen en bergen, een ondergrondse rondleiding door een leisteenmijn bijwonen of een nostalgische rit met een stoomtrein maken. Bezoek een romantische kasteelruïne van de oorspronkelijke Prinsen van Wales of wandel door de wereldberoemde Bodnant Garden die uitzicht heeft op Mount Snowdon. Er is een mogelijkheid om de Snowdon Mountain Railway als excursie bij te boeken!

Glendalough
Op weg naar Glendalough kom je ongetwijfeld langs Anglesey, het meest Keltische deel van Wales waarop het beroemde plaatsje lanfairpwllgwyngyllgogerycwyrndrobwllllantysiliogogogoch ligt. Ja spreek die naam maar is uit! Daarna kun je van Holyhead naar Dublin Port varen en doorrijden naar Glendalough in de Wicklow Mountains. Hier kun je genoeg ritten maken door het Ierse landschap of misschien wil je liever slenteren door de hoofdstad van Ierland. Er zijn in ieder geval genoeg mogelijkheden en activiteiten mogelijk.

Kinvarra
Het gezellige plaatsje Kinvarra is een ideaal uitgangspunt voor een tocht in het natuurgebied The Burren of een dagje Galway. Galway is een druk toeristenstadje aan de westkust van Ierland, waar de grote rivieren de Corrib en de Clare uitmonden in de Atlantische Oceaan. In de bij eb droogvallende delta worden de wereldberoemde oesters van Galway gekweekt. Rondom het marktplein van Galway zijn veel terrasjes, ijsverkopers en mooie winkels en er zijn goede pubs en restaurants. Eind september tijdens het internationale Oyster Festival nuttigt iedereen oesters met Guinness bier.

Donegal
Het graafschap Donegal heeft alles wat je van het traditionele Ierland verwacht: groen heuvelland met stenen muurtjes en cottages, afgewisseld met blauwe meren en paarse heidevelden en dat alles abrupt begrensd door de Atlantische Oceaan. In de veengebieden mag elke bewoner kosteloos zijn benodigde turf steken. Bezoek een Ierse tweed fabriek, ga naar het openluchtmuseum in het Keltische Glencolumbkille en beklim de spectaculaire Slieve League Cliffs. Of maak een rit langs de Wild Atlantic Way, de prachtige, afwisselende kust van Donegal. 

Belfast
Belfast ligt omgeven door heuvels aan het uiteinde van een diepe zeearm. De rivier de Lagan stroomt door het centrum. De universiteitsgebouwen en winkelstraten liggen op de westelijke rivieroever, de mooie woonwijken aan de andere kant. Veel van de bezienswaardigheden van de stad stammen uit de tijd van koningin Victoria, maar er is natuurlijk ook het moderne, interactieve Titanic Belfast museum. Het is leuk om een excursie te doen naar The Gobbins of doe een Black Taxi Tour door Belfast om de geweldige stad nóg beter te leren kennen!

Edinburgh
Op weg naar Wark kun je een bezoek brengen aan de Schotse hoofdstad Edinburgh. De vele bezienswaardigheden en winkelstraten liggen op loopafstand van Castle Rock, waarop het imposante kasteel van Edinburgh staat. Vervolgens rijd je een mooie tocht door het Northumberland National Park. Wark is een klein plaatsje aan de rand van dit natuurgebied. Breng een bezoek aan Otterburn waar aan het riviertje de Rede een oude wolfabriek staat, Otterburn Mill. Natuurlijk maak je een excursie naar Hadrian’s Wall. Deze Romeinse muur werd gebouwd in het jaar 122 in opdracht van keizer Hadrianus. De muur diende om deze uithoek van het Romeinse Rijk te beschermen tegen de invallen van de Kelten vanuit Schotland.

De beschreven highlights schetsen een mogelijke reis en dit is dus een voorbeeld. Het gaat hierbij om een maatreis die je naar eigen wensen kunt aanpassen. Vraag meer informatie aan bij onze IerlandXperts voor advies en alle mogelijkheden. Zij zorgen ervoor dat jouw Ierland-ervaring compleet en onvergetelijk wordt!

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs