Deze reis is inclusief:

  • Vluchten
  • Autohuur
  • 5 overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt

Highlights van deze reis:

  • Kinsale
  • Charles Fort
  • Killarney
  • Ring of Kerry

Bekijk hier de Reisdetails

Deze rondreis begint in het mystieke Glendalough in de Wicklow Mountains, waarna je doorreist naar de mooie zuidkust van Cork om te verblijven in de omgeving van het leuke havenplaatsje Kinsale. Hier kun je fantastische wandelingen maken langs de kust en ’s avonds neerstrijken bij één van de vele restaurants van de Good Food Circle van Kinsale. Daarna kun je genieten van veel natuurschoon rondom Killarney zoals Muckross Park, de Gap of Dunloe en de beroemde rondweg Ring of Kerry. Deze reis is ook te reservereren met verblijf in B&B.

Cork
Dit is de op één na grootste stad van Ierland. De stad heeft geweldig moderne meesterwerken, een gezellige overdekte markt en dé leugenaar van de stad: St. Anne’s Church. De English Market is dé plek voor traditionele specialiteiten, zoals drisheen en pigs’ trotters. De ca. 55 kramen bezorgen jou de lekkerste producten en veel Ierse foodies willen hier naartoe. Er zijn in Cork veel musea waar allerlei kunstvormen tentoongesteld worden. St. Anne’s Church wordt door de Ieren ‘De leugenaar met 4 gezichten’ genoemd. Dit komt doordat de 4 wijzerplaten allemaal een andere tijd aangeven. Bij een bezoek aan deze kerk, mag je de kerkklokken zelf luiden!

Kinsale
Het havenplaatsje Kinsale heeft nauwe straatjes en is gelegen aan de rivier de Bandon waar deze uitstroomt in zee. Er is een prachtig uitzicht op het stadje vanaf overblijfselen van Charles Fort, aan de oever van Kinsale Harbour. De kust tussen Kinsale en Skibbereen wordt tot één van de mooiste van Ierland gerekend, met veel bloemen en vogels rondom de kreken en lagunes. De gezellige vissersdorpjes hebben vrolijk geschilderde winkels en pubs. Hier kan je genieten van Ierse muziek.

Killarney
De hoofdstad van Kerry is via diverse routes te bereiken, variërend van snelle provinciewegen tot bergweggetjes vol haarspeldbochten. Killarney vormt de toegang tot het gelijknamige nationale park waar bergen, meren, riviertjes en watervallen elkaar afwisselen. Het ligt aan de Ring of Kerry, een zeer geliefde toeristische route van Ierland. Ook een dagtocht naar het schiereiland Dingle, waar behalve natuurschoon veel Keltische bezienswaardigheden zijn, is vanuit Killarney goed te doen.

Excursies: Zeehonden & Garnish Island (dag 5), Killarney Koets en Cruise (dag 6), Boottocht naar dolfijn Fungie (dag 7). 

De beschreven highlights schetsen een mogelijke reis en dit is dus een voorbeeld. Het gaat hierbij om een maatreis die je naar eigen wensen kunt aanpassen. Vraag meer informatie aan bij onze IerlandXperts voor advies en alle mogelijkheden. Zij zorgen ervoor dat jouw Ierland-ervaring compleet en onvergetelijk wordt!

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs