Deze reis is inclusief:

 • 12 overnachtingen
 • Reisbeschrijving
 • ANWB reisgids

Highlights van deze reis:

 • Kinsale
 • Bantry House
 • Ring of Kerry
 • The Burren
 • Connemara
 • Conmacnoise
 • Wicklow Mountains

Bekijk hier de Reisdetails

Deze aantrekkelijke rondreis begint in Cork en eindigt in Dublin. Je ontdekt de mooie natuur van het Killarney National Park, de Ring of Kerry, The Burren, Connemara en de Wicklow Mountains. Daarbij heb je ook voldoende tijd om leuke Ierse dorpjes te verkennen en in contact te komen met de vriendelijke Ierse bevolking, die je ’s avonds onder het genot van een glas Guinness in de pub de mooiste verhalen zal vertellen! Je verblijft in goede middenklasse 3*/4* hotels. Je kunt deze rondreis ook reserveren met overnachtingen in Bed & Breakfasts.

Cork
De rondreis start in de omgeving van Cork. Afhankelijk van jouw aankomsttijd heb je wellicht nog een mogelijkheid om Cork te ontdekken vanuit een Hop-on-Hop-off bus, waarmee je veel van de stad ziet. Cork ligt aan de rivier de Lee en is lekker compact. Je treft er een mix van markten, musea, winkels en historische bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld de kathedraal. Laat je ook op culinair gebied verrassen en bezoek onder andere de English Market waar je heerlijk kunt lunchen. Uitstapjes kun je maken naar de kleurrijke vissersplaats Kinsale, je kunt whiskey proeven in de distilleerderij van Midleton of Blarney bezoeken en de Blarney Stone kussen: volgens de legende zou je hierdoor grote welsprekendheid krijgen. Ten zuiden van Cork ligt het vissersplaatsje Cobh. De Titanic maakte hier haar laatste stop voordat ze op 11 april 1912 de Atlantische Oceaan opging voor haar eerste en tevens laatste reis.

Killarney
We raden je aan om de beroemde rondweg Ring of Kerry te rijden. Een rondrit door mooie dalen, langs hoge bergen en stukken kust met mooie vergezichten en gezellige vissersplaatsjes. De Ring of Kerry is tevens een officiële wandel- en een fietsroute. Onderweg zijn tal van bezienswaardigheden en je kunt een stop maken bij het Muckross House and Gardens. Ook kun je bijvoorbeeld het gezellige en kleurrijke Kenmare bezoeken. Tussen Kenmare en het prachtig gelegen Killarney National Park ligt het uitzichtpunt Ladies View. Er staat dus genoeg op het programma deze dagen. Wil je Killarney eens op een andere manier bekijken? Maak dan een ritje met de ‘Jaunting Car’, het ouderwetse paard en wagen.

Limerick
Onderweg naar Limerick kun je Bunratty Castle met Folkpark en de beroemde pub Durty Nellies bezoeken. Je bent hier bij het zeldzame gebied The Burren. Dit kalkstenen plateau lijkt op een maanlandschap, waar in de spelonken zeldzame flora en fauna te vinden is. Aan de westkant wordt The Burren begrenst door de spectaculaire Cliffs of Moher bezoeken, die ruim 200 meter uit de Atlantische Oceaan oprijzen. Limerick heeft een rijke historie en het middeleeuwse hart van de stad wordt gevormd door het 800 jaar oude King John’s Castle.

Wesport
In Mayo ligt de plaats Westport en zij wordt ook wel ‘The Venice of the West’ genoemd. Het wordt beschouwd als één van de mooiste plaatsen om te wonen in de wereld. Het ligt niet alleen aan de vriendelijke bewoners, mooie straten en indrukwekkende omgeving, maar Westport heeft de titel ‘The best place to live in Ireland’ gewonnen, omdat de gemeenschap een enorme toewijding heeft en met elkaar betrokken is.

Dublin
Indien je het nog niet precies weet wat te bezoek in de hoofdstad, raden we aan eerst een rondrit met de hop-on, hop-off bus te maken. Zo krijg je een goed beeld van de stad en kun je in de komende twee dagen besluiten welke interessante plekken je beter wilt ontdekken. Je hebt voldoende tijd om de gezellige hoofdstad te verkennen of een tocht naar de Wicklow Mountains te maken, waar de schitterende Powerscourt Gardens liggen. De Wicklow Mountains is een paradijs voor wandelaars. Hier ligt ook een officiële bewegwijzerde wandelroute, de Wicklow Way, waar je bijvoorbeeld een deeltraject van kunt afleggen. In Dublin raden we je aan een bezoek te brengen aan de gezellige Temple Bar, vol met pubs, restaurants en leuke winkels. Maar je kunt ook het Trinity College of Dublin Castle bezichtigen.

De beschreven highlights schetsen een mogelijke reis en dit is dus een voorbeeld. Het gaat hierbij om een maatreis die je naar eigen wensen kunt aanpassen. Vraag meer informatie aan bij onze IerlandXperts voor advies en alle mogelijkheden. Zij zorgen ervoor dat jouw Ierland-ervaring compleet en onvergetelijk wordt!

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs