Deze reis is inclusief:

 • 7 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
 • uitgebreide reisbeschrijving
 • ANWB Reisgids

Highlights van deze reis:

 • Londonderry
 • Westport
 • Donegal
 • Glenveagh NP
 • Giant’s Causeway
 • Belfast
 • Dublin

Bekijk hier de Reisdetails

Deze rondreis brengt je door het minder bekende, maar zeker niet minder mooie noorden van Ierland. Hier is de natuur nog ruig en ongerept, lijkt de tijd te hebben stilgestaan en beleef je het Ierland ten tijde van de Kelten. De steden Dublin en Belfast worden afgewisseld met natuurschoon in het Glenveagh National Park en Connemara en niet te vergeten de Giant’s Causeway.

Westport
In Mayo ligt de plaats Westport en zij wordt ook wel ‘The Venice of the West’ genoemd. Het wordt beschouwd als één van de mooiste plaatsen om te wonen in de wereld. Het ligt niet alleen aan de vriendelijke bewoners, mooie straten en indrukwekkende omgeving, maar Westport heeft de titel ‘The best place to live in Ireland’ gewonnen, omdat de gemeenschap een enorme toewijding heeft en met elkaar betrokken is. 

Donegal
Donegal, bekend van het Donegal tweed en Donegal Castle. Ook kun je een bezoek brengen aan Ardara, het centrum van de weefkunst in Donegal. Bezoek de mooie bergen van het Glenveagh National Park, dat bescherming biedt aan de grootste kudde edelherten van het land. Ook Glenveagh Castle, aan de oever van Lough Veagh, is een bezoek waard. Verken één van de mythische eilanden bij de noordwestkust van Ierland, zoals Tory Island of Aran Island. Bij Bloody Foreland en bij Bunbeg heb je een prachtig uitzicht over de kust en de Atlantische Oceaan. Ook kun je een mooie wandeling maken naar de top van Slieve League, de hoogste kliffen van Europa, met het gelijknamige kasteel.

Londonderry
Londonderry (afgekort Derry) is een stad waar je niet gehaast doorheen moet lopen, maar waar je van moet genieten en op je gemak moet wandelen. Derry is de enige overgebleven ommuurde stad van Noord-Ierland en dat houdt automatisch in dat hier een heel tijdperk aan geschiedenis op je zit te wachten. Loop over de dikke muren langs de vier torens en bezoek de vele historische gebouwen, zoals St. Columb Cathedral. Leer tijdens je bezoek waarom deze stad nou écht Londonderry heet.

Giant’s Causeway en Belfast
Giant’s Causeway, een unieke verzameling door de natuur gevormde zeskantige basaltblokken, met een nabijgelegen touwbrug. Vlakbij ligt ’s werelds oudste whiskeydistilleerderij Bushmills, waar je de beroemde whiskey kunt proeven. Het is aan te raden om daarna direct Belfast mee te nemen in jouw reis. Het is een verrassende stad met Belfast Castle, imposante Victoriaanse gebouwen, de Grand Opera, musea, uitstekende restaurants, gezellige pubs en een indrukwekkende geschiedenis. Je keert hier terug naar de bronstijd waarbij de scheepsbouw dé kunst was en waar de stad ook vooral om bekend is geworden.

Dublin
Trinity College, het mooie Book of Kells in de Old Library en Dublin Castle zijn enkele bezienswaardigheden van deze Ierse hoofdstad. In de wijk Temple Bar vind je diverse restaurants, pubs, kleine winkeltjes en galerieën. Even buiten Dublin kun je een mooie tocht maken door de Wicklow Mountains met een bezoek aan de schitterende tuinen van Powerscourt. Maak dus genoeg tijd vrij om optimaal te kunnen genieten van deze indrukwekkende stad. 

De beschreven highlights schetsen een mogelijke reis en dit is dus een voorbeeld. Het gaat hierbij om een maatreis die je naar eigen wensen kunt aanpassen. Vraag meer informatie aan bij onze IerlandXperts voor advies en alle mogelijkheden. Zij zorgen ervoor dat jouw Ierland-ervaring compleet en onvergetelijk wordt!

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs