Deze reis is inclusief:

 • vluchten
 • autohuur
 • 11 overnachtingen op basis van logies en ontbijt

Highlights van deze reis:

 • Bantry House
 • Ring of Kerry
 • Dingle Schiereiland
 • The Burren
 • Clonmacnoise
 • Wicklow Mountains
 • Kilkenny
 • Rock of Cashel

Bekijk hier de Reisdetails

De Hoogtepunten van Ierland, dat zijn er nogal wat. Ontdek de hoofdstad Dublin met de gezellige pubs en de tweede stad van Ierland, Cork. Prachtige natuurgebieden zoals de Wicklow Mountains, het schiereiland Dingle, Connemara en de Ring of Kerry zijn het decor van oude ruïnes, kastelen en prehistorische overblijfselen. Een reis die je niet mag missen. Je verblijft in goede middenklasse 3*/4* hotels. Je kunt deze rondreis ook reserveren met overnachtingen in Bed & Breakfasts.

Waterford
De vikingen stichtten Waterford in 914 op en daarmee is het de oudste stad van Ierland. Tegenwoordig is de stad vooral beroemd om haar op maat gemaakte kristallen. Het is momenteel meer een highlight geworden dan dat er nog veel productie plaatsvindt. Interessante schatten en overblijfselen uit de vikingstijdsperk zijn te zien in Waterford Treasures. Deze 3 musea zijn in het centrum gevestigd en dit wordt de ‘Viking Triangle’ genoemd. 

Cork
Dit is de op één na grootste stad van Ierland. De stad heeft geweldig moderne meesterwerken, een gezellige overdekte markt en dé ‘leugenaar’ van de stad: St. Anne’s Church. Vooral de markt is een hotspot voor zowel Ieren als toeristen. Wie wil er nou geen verse streekproducten eten en de gezellige sfeer proeven. In de buurt ligt ook Blarney Castle met de beroemde Blarney Stone. Wanneer je deze kust, word je volgens de legende begenadigd met grote welsprekendheid. 

Kerry en Killarney
Kerry staat bekend om haar stille meren en groene heuvellandschappen. In dit gebied is veel te doen en te zien, denk daarbij aan: de Ring of Kerry, Muckross House, de Torc waterval, Gap of Dunloe of een tocht naar de omliggende eilanden. De Ring of Kerry is een spectaculaire kustroute met leuke plaatsjes waar je onderweg langskomt of doorheen rijdt. Zo kom je het plaatsje Waterville tegen waar Charlie Chaplin regelmatig verbleef of geniet van de nationale parken en panorama’s. Het is aan te raden om deze route te beginnen in Killarney. Hier heb je fantastische restaurants om je helemaal voor te bereiden op een mooie rit.

Galway
Dé studentenstad van West-Ierland: Galway. In deze graafschap wordt nog écht Iers gesproken, oftewel Gaelisch. Galway wordt als gezellig en kleurrijk omschreven en dat komt vooral door de sfeer en niet zozeer om de vele bezienswaardigheden. Het is al een highlight op zich om volop te genieten van de gezellige sfeer in de pubs en winkelstraten die hier niet zijn te missen.  

Dublin
De bezienswaardigheden van Dublin zijn het Trinity College, St. Patrick’s Cathedral en Dublin Castle, maar de grootste charme van Dublin zijn de inwoners zelf: ontmoet hen in de pub onder het genot van een goed glas whiskey of Guinness en praat nog even na over de schitterende rondreis. Als de Guinness goed smaakt, is het aan te raden om naar de Guinness Storehouse te gaan om nog meer te leren van dit Ierse topbier. 

De beschreven highlights schetsen een mogelijke reis en dit is dus een voorbeeld. Het gaat hierbij om een maatreis die je naar eigen wensen kunt aanpassen. Vraag meer informatie aan bij onze IerlandXperts voor advies en alle mogelijkheden. Zij zorgen ervoor dat jouw Ierland-ervaring compleet en onvergetelijk wordt!

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs