Deze reis is inclusief:

 • Vlucht Amsterdam-Dublin v.v. per Aer Lingus
 • 1 koffer van max. 20 kg per persoon gratis tijdens de retourvlucht
 • Rondreis volgens programma per lokale bus met toilet
 • Verblijf in een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Brandstof- en veiligheidstoeslagen
 • Koffie of thee na het diner is tijdens de reis inbegrepen
 • Nederlandssprekende Oad reisleiding
 • Luchthavenbelastingen

Highlights van deze reis:

 • Deskundige reisleiding tijdens de gehele reis
 • Complete Ierlandrondreis inclusief Noord-Ierland
 • Bezoek Dublin Galway Letterkenny en Belfast Giants Causeway en Cliffs of Moher
 • O.a. Ring of Kerry Connemara en de Burren

Bekijk hier de Reisdetails

Rondreis Ierland
Tijdens deze rondreis maak je in twee weken tijd kennis met de mooiste plaatsen in Ierland en Noord-Ierland. Je ziet onder meer de subtropische kust in het zuiden, het maanlandschap van de Burren in het westen, de beroemde Giant’s Causeway in het noorden en de gezellige hoofdstad Dublin in het oosten! 
Dag 1: naar Ierland 
Vlucht per Aer Lingus naar Dublin. De overnachting is in Bray, ten zuiden van Dublin.
Dag 2: Wicklow Mountains, Cork 
We beginnen met een prachtige natuurtocht door de Wicklow Mountains en de schitterende vallei van Glendalough. Daarna rijden we langs de mooie zuidkust van Ierland naar de omgeving van Cork waar we één nacht zullen verblijven.
Dag 3: Killarney National Park,Tralee 
Via de Lee Valley en Gougane Barra volgen we een mooie route langs de kust naar de kustplaats Glengarriff. Hier kunt u een boottocht maken naar de subtropische tuinen van Garinish Island (optioneel, kosten ca. € 20,- p.p.). Aansluitend gaan we naar Tralee voor twee overnachtingen.
Dag 4: Ring of Kerry, Muckross House & Gardens 
Vandaag maken we een natuurtocht over de beroemde Ring of Kerry, met adembenemende vergezichten over de bergen en de af en toe subtropisch aandoende kust. Hier zie je een demonstratie ‘sheepdog’ trainen en we stoppen onder andere bij het uitzichtpunt Ladies’ View. Na deze tocht gaan we naar het Muckross House & Gardens in het Killarney National Park. ’s Avonds kun je naar het wereldberoemde Nationale Volktheater van Ierland: Siamsa Tire (optioneel, kosten ca. € 35,- p.p.).
Dag 5: Adare, Bunratty, de Burren en Cliffs of Moher 
De reis gaat verder via het cottage-dorpje Adare naar het Bunratty Folk Park. In dit openluchtmuseum krijg je een goed beeld van het leven in Ierland in de 19e eeuw. Ook kun je hier het Bunratty Castle bezoeken. We rijden vervolgens door het fascinerende landschap van de Burren, waar we een bizar landschap aantreffen met grotten, holen en meertjes. We bezoeken hier de bekende hunebed bij Poulnabrone Dolmen. Bij de spectaculaire Cliffs of Moher kun je heerlijk uitwaaien. Deze steile, donkere rotsmuur van ongeveer acht km lang, is op sommige plaatsen meer dan 200 m hoog. Op de ontzagwekkende kliffen broeden veel zeevogels. Bij helder weer zie je in de verte de Aran Islands en de bergen van Connemara liggen. We verblijven twee nachten in de omgeving van Ennis.
Dag 6: vrij of dagtocht Inisheer (optioneel) 
Vandaag maken we een optionele dagtocht naar Inisheer (optioneel, kosten ca. € 37,- per persoon). Inisheer is het kleinste eiland van de drie Araneilanden van de westkust van Ierland. We rijden naar Doolin waar we op de ferry gaan. Eenmaal aangekomen op Inisheer bezoeken we verschillende hoogtepunten van het eiland zoals het scheepswrak Plassy en O’Brien’s Castle. Na een lange maar prachtige dag gaan we weer terug naar ons hotel.
Dag 7: Galway en de Connemara 
We zien eerst Galway, één van de gezelligste steden van Ierland. We bezichtigen hier de bekende kathedraal. Daarna rijden we naar de Connemara, waar we adembenemende landschappen te zien krijgen. We brengen een bezoek aan Kylemore Abbey, het meest gefotografeerde gebouw van Ierland. Dan gaan we naar Ballina voor twee overnachtingen.
Dag 8: Achill Island 
We maken een mooie tocht via Bangor naar Achill Island, dat via een brug met het vasteland is verbonden. Het landschap is woest, met uitgestrekte heidevelden, turfvelden, bergen en een prachtige kliffenkust. Terug naar ons hotel gaan we via Newport, Castlebar en langs twee grote meren bij Pontoon.
Dag 9: Boa Island naar Donegal 
We rijden via een mooie route langs de kust naar Boa Island. Hier zien we de Januskoppen, mysterieuze beelden waarvan niemand echt de herkomst weet. Overnachting in Donegal.

Dag 10: Glenveagh, Letterkenny 
We maken een schitterende natuurtocht door het ruige landschap van Donegal. We zien hier de grootste vissersplaats van Ierland, Killybegs. Daarna gaan we via Ardara noordwaarts. We bezoeken het Glenveagh Nationaal Park, waar je heerlijk kunt wandelen. We brengen hier een bezoek aan het romantische Glenveagh Castle. Overnachting in Letterkenny.
Dag 11: Londonderry, Giant’s Causeway, Belfast 
We brengen een bezoek aan Londonderry. Hier maken we een wandeling over een deel van de stadsmuren, waarbij je een mooi uitzicht heeft over de stad en het Bloody Sunday Monument ziet. Daarna gaan we naar de Giant’s Causeway, een unieke, door de natuur gevormde, verzameling zeskantige pilaren van basalt. We rijden vervolgens naar Belfast voor twee overnachtingen.
Dag 12: Belfast 
Vandaag gaan we de interessante stad Belfast bekijken. Allereerst maken we een stadsrondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de City Hall, Donegal Square en de voormalige scheepswerf waar het wereldberoemde schip de Titanic is gebouwd. ’s Middags heb je vrije tijd in Belfast.
Dag 13: Dublin 
We gaan zuidwaarts richting Dublin. Onderweg bezoeken we kort Monasterboice met haar beroemde Keltische kruizen. Vervolgens gaan we naar de schitterende tuinen van Powerscourt. We overnachten twee nachten in Dublin.
Dag 14: Dublin 
Vandaag heb je alle tijd om de gezellige stad Dublin te verkennen. We beginnen met een stadsrondrit en brengen een bezoek aan St. Patrick’s Cathedral en Trinity College met het beroemde Book of Kells. ’s Middags heb je vrije tijd in Dublin.
Dag 15: naar huis 
Je vliegt vandaag vanaf Dublin terug naar Amsterdam.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs