Deze reis is inclusief:

 • Rondreis per Comfort Class of Excellent bus
 • Nederlandssprekende Oad reisleiding
 • Verblijf in een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet
 • Overtocht Calais – Folkestone
 • Halfpension(ontbijt en diner) vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag
 • Afscheidsdiner

Highlights van deze reis:

 • Deskundige reisleiding tijdens de gehele reis
 • Complete busrondreis door Ierland
 • Bezoek tuinen Muckross Gardens sheepdog training De Burren Cliffs of Moher en Ring of Kerry

Bekijk hier de Reisdetails

Busreis Ierland
Waarom het Groene Eire boeken bij Oad boeken? 
– Bij Oad krijg je wel een ervaren reisleiding mee, zodat de chauffeur zich op zijn belangrijke taak kan richten en de reisleiding je kennis laat maken met het èchte Ierland 
– Inclusief alle diners 
Ierland beschikt over een grote diversiteit aan schitterende landschappen. Begroeide berghellingen, prachtig verzorgde tuinen en een fantastische kustlijn met steile rotswanden en schone, witte zandstranden. In combinatie met de dorpen en stadjes met in pasteltinten geschilderde huizen, is dit een fantastisch land om doorheen te reizen! 
Dag 1: naar Engeland 
Na een kopje koffie in Moerdijk gaan we op weg naar Calais, waar we het kanaal oversteken per P&O Ferries naar Dover. In Engeland rijden we naar de omgeving van Swindon voor de overnachting.
Dag 2: naar Ierland 
We rijden door Wales naar Pembroke, waar we op de ferry van Irish Ferries aan boord gaan naar Rosslare in Ierland. Vervolgens rijden we naar de omgeving van Waterford, waar we één nacht zullen verblijven.
Dag 3: Rock of Cashel, Cahir, Knockmealdown Mountains, Cork 
Na twee reisdagen doen we het vandaag wat rustiger aan. Na het ontbijt rijden we naar de Rock of Cashel, waar we een grote ruïne op een hoge rots zien en ook bezoeken. Vervolgens rijden we naar het levendige stadje Cahir met een mooi gerestaureerd kasteel. Dit kasteel ligt op een rotseiland middenin het centrum. Via een prachtige route rijden we door de Knockmealdown Mountains naar ons hotel in omgeving Cork.
Dag 4: Garinish Island, Muckross Gardens 
Via een prachtige route rijden we naar Glengarriff. Hier kun je een optionele boottocht maken naar het tuineneiland Garinish Island (optioneel, kosten ca. € 20,- p.p.). Als je geluk hebt zie je zeehonden! Onderweg naar de mooie tuinen van Muckross Gardens stoppen we nog bij het uitzichtpunt Ladies View aan de Ring of Kerry. Vervolgens rijden we, via het plaatsje Killarney, naar omgeving Tralee voor twee overnachtingen.
Dag 5: Ring of Kerry 
We beginnen de dag met een fantastische sheepdog training show. Daarna volgen we de schitterende, beroemde Ring of Kerry. Tijdens deze route zie je de groene dalen, indrukwekkende bergen, afwisselende kusten en charmante vissersdorpjes. Vanavond kun je mee naar het Siamsa Tire in Tralee (optioneel, kosten ca. € 35,- p.p.).
Dag 6: Adare, Bunratty, de Burren en Cliffs of Moher 
De reis gaat verder via het cottage-dorpje Adare naar het Bunratty Folk Park. In dit openluchtmuseum krijg je een goed beeld van het leven in Ierland in de 19e eeuw. Ook kun je hier het Bunratty Castle bezoeken. We rijden vervolgens door het fascinerende landschap van de Burren, waar we een bizar landschap aantreffen met grotten, holen en meertjes. We bezoeken hier de bekende hunebed bij Poulnabrone Dolmen. Bij de spectaculaire Cliffs of Moher kun je heerlijk uitwaaien. Deze steile, donkere rotsmuur van ongeveer acht km lang, is op sommige plaatsen meer dan 200 m hoog. Op de ontzagwekkende kliffen broeden veel zeevogels. Bij helder weer zie je in de verte de Aran Islands en de bergen van Connemara liggen. We verblijven twee nachten in Ennistymon.

Dag 7: vrij of dagtocht Inisheer (optioneel) 
Vandaag maken we een optionele dagtocht naar Inisheer (optioneel, kosten ca. € 37,- per persoon). Inisheer is het kleinste eiland van de drie Araneilanden van de westkust van Ierland. We rijden naar Doolin waar we op de ferry gaan. Eenmaal aangekomen op Inisheer bezoeken we verschillende hoogtepunten van het eiland zoals het scheepswrak Plassy en O’Brien’s Castle. Na een lange maar prachtige dag gaan we weer terug naar ons hotel.
Dag 8: Connemara, Kylemore Abbey 
We maken een tocht door het oostelijke deel van misschien wel het mooiste landschap van Ierland: Connemara. We zien hier vele meertjes omringd door groene heuvels en zwarte bergen. Daarna bezoeken we Kylemore Abbey, mooi gelegen aan de oever van een meer en het meest gefotografeerde gebouw van Ierland. We overnachten in de omgeving van Tuam.
Dag 9: Galway, Clonmacnoise en naar Dublin 
Clonmacnoise is van oorsprong een kloosterstad, maar is nu bekend vanwege de Keltische kruizen en de round towers. Daarna rijden we naar Kildare, waar ooit het klooster van Saint Bridget stond. Na een bezoek gaan we naar onze volgende bestemming: Dublin. Aan het einde van de middag komen we aan in deze stad. We verblijven hier twee nachten.
Dag 10: Wicklow Mountains en Powerscourt Gardens 
We beginnen vandaag met een prachtige natuurtocht door de onder Dublin gelegen Wicklow Mountains. Je kunt hier genieten van vele indrukwekkende vergezichten. Via deze bosrijke omgeving bereiken we de schitterende vallei van Glendalough. Vervolgens gaan we naar de een van de mooiste tuinen van Ierland, de Powerscourt Gardens.
Dag 11: Dublin 
Vandaag maken we een uitgebreide stadsrondrit door Dublin. We brengen een bezoek aan St. Patrick’s Cathedral en het Trinity College, waar in de oude bibliotheek het wereldberoemde Book of Kells ligt. Daarna heb je nog vrije tijd in Dublin. Je kunt bijvoorbeeld winkelen in Grafton Street of een wandeling maken in het populaire park St. Stephen’s Green.

Dag 12: naar Engeland 
Na het ontbijt maken we een vroege overtocht van Dublin naar Holyhead in Wales. Na deze overtocht rijden we naar Hull voor de overtocht naar Rotterdam/Europoort. Diner en overnachting aan boord
Dag 13: naar huis 
Na het ontbijt ontschepen we in Rotterdam/Europoort. Via Rotterdam, Moerdijk, Utrecht, Arnhem en Apeldoorn rijden we naar Goor waar deze bijzondere reis eindigt.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs