Deze reis is inclusief:

 • Vlucht Amsterdam-Dublin en Cork-Amsterdam met Aer Lingus
 • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
 • Overnachtingen volgens programma
 • Lokale touringcar met chauffeur
 • Deskundige Nederlandssprekende reisleiding
 • 7x Ontbijt en 7x diner

Highlights van deze reis:

 • Dublin
 • Wicklow Mountains
 • Irish National Stud
 • Kilkenny
 • The Burren
 • Cliffs of Moher
 • Connemara
 • Bunratty Castle & Folk Park

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Dublin en Bray, ca. 60 km
Na aankomst op het vliegveld rijden we naar de Ierse hoofdstad, waar je (indien de vliegtijd dit toelaat) tijdens een stadsrondrit kennis maakt met de belangrijkste bezienswaardigheden en de beroemde Georgian houses met de felgekleurde deuren. Hierna heb je vrije tijd en kun je bijvoorbeeld een museum bezoeken of winkelen in Grafton Street. We zullen de komende nacht in Dublin verblijven.

Dag 2: Wicklow Mountains en Carlow, ca. 185km
Vandaag gaan we op verkenningstocht door het spectaculaire, ruige gebied van de Wicklow Mountains, die we gelijk ten zuiden van de stad zien oprijzen als hoge blauwe heuvels. Een bezoek aan de fantastische tuinen van Powerscourt mag beslist niet ontbreken. Het allermooiste aan Powerscourt is wel de ligging, die je het beste kunt ervaren op het hoogste van de vijf terrassen. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht op het meer en de top van de Great Sugar Loaf Mountain. Daarna brengen we een bezoek aan de Irish National Stud, de Ierse Nationale Stoeterij, waar je hoort en ziet hoe de wereldberoemde Ierse renpaarden worden gefokt. Na de Stoeterij te hebben bezocht, rijden we door naar Kilkenny waar we 2 nachten zullen verblijven.


Dag 3: Rock of Cashel en Kilkenny, ca. 195 km
Vandaag bezoeken we eerst de beroemde Rock of Cashel. Volgens de legende zag de duivel, die net een hap uit een gebergte verderop had genomen, dat St. Patrick op het punt stond een kerk te bouwen. Vol walging spuwde hij zijn hap uit, die neerkwam bij Cashel. De eerste blik op de rots is onvergetelijk, de ronde top is volgebouwd met torens, spitsen en puntgevels. Tijdens het eerste millennium was de Rock een wereldlijk en geestelijk centrum, de zetel van de koningen van Munster. ’s Middags heb je de gelegenheid om Kilkenny op eigen houtje te verkennen, het best bewaarde middeleeuwse stadje van Ierland. Een kleinschalige, plezierige stad met karakteristieke gebouwen en straatjes en met het indrukwekkende Kilkenny Castle en de St. Canice Cathedral.


Dag 4: The Burren, Cliffs of Moher en Ennis, ca. 240 km
Onze tocht gaat verder westwaarts, naar het graafschap Clare. We maken kennis met The Burren, een opmerkelijk en mysterieus landschap. In het Burren Centre in Kilfenora wordt inzicht gegeven in de geologie, flora, fauna en bewoning van het gebied. Dit uitgestrekte kalksteenlandschap is 15.000 jaar geleden kaal geschraapt door de terugtrekkende gletsjers en daarna aan erosie door de regen en mist blootgesteld. In de weinige aarde, die in de spleten te vinden is, groeien vele plantensoorten. Vervolgens rijden we door The Burren en komen langs het beroemde prehistorische portaalgraf Poulnabrone Dolmen. Vanzelfsprekend gaan we ook naar de indrukwekkende Cliffs of Moher. De Cliffs behoren tot de hoogste klifkusten in Europa, 200 m steil en hoog. De kliffen bestaan uit kalksteen en strekken zich uit over een lengte van 8 kilometer tussen de dorpen Doolin en Liscannor. Dit natuurgeweld laat vast en zeker een diepe indruk achterlaat. Er is ook de gelegenheid om naar het bezoekerscentrum te gaan. In Ennis staat ons hotel voor de komende 2 nachten.


Dag 5: Connemara en Galway, ca. 250 km
We rijden naar de Connemara, een streek doordrongen van romantiek en ruige schoonheid. Dit is het decor geweest voor beroemde films als The Quiet Man en The Field. Hier wordt duidelijk dat de bevolking altijd een hard gevecht heeft moeten leveren voor het bestaan. De beroemde Connemara pony heeft zijn karakteristieke eigenschappen aan dit onherbergzame gebied te danken. Je kunt de magie ervaren van de bergen, moerasgebieden bezaaid met granieten zwerfkeien en meren. Een landschap om nooit te vergeten! Aansluitend gaan we nog naar de levendige universiteitstad Galway. Deze historische hoofdstad van Connaught is de vierde stad van Ierland. Galway wordt omgeven door indrustriegebieden maar het hart van de stad bestaat uit kleine straatjes, oude pubs, restaurants en mooi geschilderde huizen.


Dag 6: Tralee, ca. 150 km
In de ochtend gaan we naar het Bunratty Castle & Folk Park, dat ons toont hoe het Ierse plattelandsleven er in de 19e en begin 20e eeuw uitzag. Via Limerick en Adare, met z’n rietgedekte cottages en romantische bloementuinen, rijden we naar Tralee waar we twee nachten verblijven. De liefhebbers hebben vanavond de gelegenheid om deel te nemen aan een Ierse avond (kosten excl. ca. € 35 p.p.).


Dag 7: Dingle schiereiland, ca. 155 km
Alweer een hoogtepunt van deze reis. Het schitterende schiereiland Dingle, de keus van de kenners! We rijden een kustroute, die zeer afwisselend is met fraaie zandige landtongen, stranden en bergen, ruige rotsen en spectaculaire vergezichten. Dingle-stad is een bedrijvig vissersplaatsje met leuke winkeltjes en felgekleurde huizen, pubs en restaurants. Het schiereiland heeft de grootste concentratie van vroegchristelijke vindplaatsen. We brengen een bezoek aan het Gallarus Oratory, een fraai gebouwde scheepvormige kapel van zo’n 1200 jaar oud, toen kluizenaars reeds naar deze onherbergzame streek trokken.

Dag 8: Killarney National Park en Blarney, ca 125 km
We verlaten Tralee en maken vandaag een mooie tocht door een deel van het Killarney National Park met de befaamde jaunting cars. Daarna gaan we naar Muckross House, waar u de tuinen kunt bekijken en waar men kosten noch moeite heeft gespaard om koningin Victoria in stijl te ontvangen. We overnachten in Blarney.

Dag 9: Cork en Amsterdam, ca. 20 km
Vandaag komt er een einde aan deze reis door Ierland in Vogelvlucht. Indien de vluchttijd dit toelaat brengen we nog een kort bezoek aan de charmante stad Cork. Daarna rijden we door naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar Amsterdam.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs