Deze reis is inclusief:

 • Vlucht Amsterdam-Cork
 • Dublin-Amsterdam met Aer Lingus
 • Luchthavenbelasting en brandstof-heffing
 • Overnachtingen volgens programma
 • Lokale touringcar met chauffeur
 • Deskundige Nederlandssprekende reisleiding
 • 9x Ontbijt en 9x diner

Highlights van deze reis:

 • Cork
 • Kinsale
 • Killarney Nationale Park
 • Iveragh schiereiland
 • Bunratty Castle
 • Connemara
 • Cliffs of Moher
 • Dublin

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Cork, Cobh, Midleton en Blarney, ca. 80 km
Na aankomst op de luchthaven van Cork rijden we naar Cobh, een havenplaatsje aan de baai van Cork, waar ooit de Titanic aanlegde om haar laatste passagiers in te schepen. Vervolgens bezoeken we in de middag de oude Jameson whiskeydistilleerderij in Midleton waar u kennis maakt met de oeroude Ierse traditie van het whiskeystoken. Natuurlijk kunt u hier ook proeven (rondleiding en proeverij excl. ca. € 15 p.p.). Hierna rijden we door naar ons hotel in Blarney voor de komende 2 nachten.

Dag 2: Kinsale en Dromberg Stone Circle, ca. 170 km
In de ochtend gaan we voor een stadstour naar Cork en om zelf de sfeer te proeven van deze stad. Daarna rijden we in zuidelijke richting om de interessante, Victoriaanse havenplaats Kinsale te bezoeken. Vervolgens gaan we in westelijke richting rivier de Bandon over naar een prachtig gebied waar het tempo veel lager ligt. We bekijken Drombeg Stone Circle en genieten van de mooie uitzichten op zee bij Glandore. Hierna rijden we via een mooie route weer terug naar Blarney.

Dag 3: Garnisch Island, Killarney en Ballyheigue ca. 210 km
Via een mooie landschappelijke route rijden we naar Glengariff, waar we een boottocht maken langs een zeehondenkolonie en we de prachtige subtropische tuinen van Garinish Island bezoeken (boottocht en entree excl. ca. € 16,50 p.p.). We gaan verder naar Killarney voor een tocht per jauntingcar (paardenkoets) door het sprookjesachtige Killarney National Park. Hierna rijden we naar Ballyheigue waar we de komende twee nachten zullen verblijven.

Dag 4: Dagtocht Ring of Kerry, ca. 210 km
Eén van de vele hoogtepunten van deze reis. We maken een onvergetelijke rit over het Iveragh schiereiland met machtige bergen en dalen, lieflijke dorpjes, woeste kusten en prachtige vergezichten over de Atlantische Oceaan. Onderweg bezoeken we een 19e eeuws turfdorpje en laat Brendan de schaapherder zien hoe zijn werklustige Bordercollies de schapen ‘thuisbrengen’. Een niet te missen show! (show excl. ca. € 5,50 p.p.).

Dag 5: Killarney en Ennis, ca. 205 km

‘s Morgens bezoeken we Crag Cave, een prachtige druipsteengrot, recent ontdekt onder het weiland van boer Gaeney. Via Adare en Limerick arriveren we bij Bunratty Castle, een fraai gerestaureerd 15e eeuws kasteel met Folk Park. In dit openluchtmuseum kun je zien hoe de Ieren leefden en woonden in de 19e eeuw. Er is zelfs een gezellig dorpsstraatje nagebouwd met natuurlijk ook een pub. Vervolgens rijden we door naar Ennis, de hoofdstad van County Clare, waar we de komende twee nachten zullen verblijven.

Dag 6: Dagtocht Connemara, ca. 250 km
We rijden langs Galway Bay naar het ruige Connemara gebied, een uitgestrekt veen- en heidelandschap met bergen, vennen en meren. Je hebt de gelegenheid om te lunchen in Padracin’s pub gelegen aan het strand van Galway Bay. ‘s Middags bezoeken we Galway, ‘stad van intellectuelen en bohemiens’. Gezeten op één van de vele terrasjes in het centrum ervaart u de ‘buzz’ van deze levendige stad: straatmuzikanten en straatperformers wisselen elkaar af. 

Dag 7: Halve dagtocht The Burren en Lisdoonvarna, ca. 120 km

‘s Morgens bezoeken we de spectaculaire Cliffs of Moher, die zo’n 200 meter loodrecht oprijzen uit de Atlantische Oceaan, met uitzicht over de drie Aran eilanden. Zeemeeuwen en papagaaiduikers vliegen af en aan. Vervolgens maken we een mooie tocht door dit unieke kalksteengebied met zijn vele, zeldzame planten en bloemen. Tenslotte bezoeken we een lokale vrouwencoöperatie, waar we een prachtig, audiovisueel overzicht over de historie en de geologie van The Burren zien. Hierna rijden we door naar Lisdoonvarna waar we één nacht zullen verblijven.

Dag 8: Clonmacnoise en Balbriggan, ca. 300 km
Vandaag rijden we oostwaarts richting Dublin. Onderweg bezoeken we Clonmacnoise, een middeleeuwse kloosternederzetting aan de Shannon rivier, met authentieke Keltische hoogkruisen, ruïnes van kerken, een kathedraal en een hoge, ronde toren. Vervolgens rijden we door naar Balbriggan, waar we de komende 2 nachten zullen verblijven.

Dag 9: Dublin en Powerscourt, ca. 175 km
‘s Morgens brengen we een bezoek aan Dublin. Na de stadstour langs de bekende bezienswaardigheden als de beroemde Georgian Houses met felgekleurde deuren en het Trinity College heeft u ook nog gelegenheid om zelf rond te wandelen. Aan het begin van de middag verlaten we Dublin om een bezoek te brengen aan de beroemde, parkachtige, tuinen van Powerscourt.

Dag 10: Dublin en Amsterdam
Afhankelijk van de vluchtijd brengen we nog een bezoek aan Dublin, waar je met behulp van een uitstekende plattegrond, de door jouw reisleid(st)er aangewezen laatste, ‘hoogtepunten van Ierland’ kunt gaan verkennen: Ierlands cultuurschat ‘the Book of Kells’ in het Trinity College, de gezellige winkelstraat Graftonstreet, Temple Bar, het Nationale Museum, de National Gallery etc. Hierna komt een einde aan een onvergetelijke Ierland reis en wordt u naar de luchthaven van Dublin gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs