Bekijk meer reizen naar Ierland

 

Guinness uit de tap! Dat kom je overal tegen in Ierland. Of je nou voor een gezellige groepsreis Ierland of voor één van onze individuele reizen Ierland gaat. De gezelligheid in de pubs, de wilde verhalen en de spontaan onstane livemuziek in combinatie met de traditionele Ierse dans, maken Ierland springlevend en oergezellig. De mensen in Ierland zijn een spontaan, gastvrij en een hartelijk volkje en vertellen de meeste wilde verhalen over hun prachtige cultuur en natuurlijke rijkdommen. Romantisch Ierland iets voor jou?

Romantisch Ierland: Cork

Cork is een leuke bestemming om naar toe te gaan tijdens je vakantie in Ierland. Door het compacte stadscentrum van deze stad in Ierland ligt alles binnen handbereik en kun je per voet alles bereiken. Een bekende wandeling door Cork is de St. Patrick’s Street-wandeling. De English Market in Victoriaanse stijl is een doolhof van allerlei kraampjes met talloze producten vanuit de hele wereld. Een echte aanrader voor je vakantie in Ierland dus. Je kunt in Ierland ook het Elizabeth-fort bezoeken en genieten van het prachtige uitzicht over Cork.

Hoofdstad Dublin

De hoofdstad van Ierland leeft dag en nacht. Zo zijn er in Dublin veel festivals, optredens, theaters en muziek- en dansevenementen die je tijdens je vakantie in Ierland kunt bezoeken. De oudste pub van Dublin is de Brazen Head. Deze pub bestaat al sinds het jaar 1198. Alle muren, plafonds en vloeren lopen naadloos in elkaar over in deze pub in Ierland en het is hier een gezellige boel. Hier maak je kennis met de echte Ierse muziek, afgewisseld met de jazz, country en blues. Wil je tijdens je vakantie van het echte nachtleven genieten in Ierland, dan kun je naar bijvoorbeeld het Temple Theatre. Hier vind je een bijzondere entourage voor een nachtclub, met fakkels verlicht. Wil je tijdens je vakantie in Ierland naar de bekendste pub van Dublin? Breng dan een bezoek aan O’Donoghue. Hier werden ooit 400 pinten in één bestelling besteld. Het is in Temple Bar altijd een gezellige boel in de avonden, vol Irish music.

Op zoek naar een romantische reis naar Ierland?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisadvies op maat voor je.