Het gastvrije Dublin is een historische stad met een ziel. De Ierse vriendelijkheid staat er centraal, waardoor de deuren van de pubs, restaurants en cafés wagenwijd open staan. Tijdens het nuttigen van een Guinness-biertje of Ierse whisky wordt er vaak livemuziek gespeeld. Dublin is een jongerenstad, mede door de drie grote universiteiten die er gevestigd zijn. De rivier de Liffey splitst de historische kern in tweeën. De ene zijde heet North-City en het deel onder de rivier is South-City. De stad heeft ook veel (oude) buitenwijken.

Bezienswaardigheden Dublin

Eén van de drie universiteiten, Trinity College, heeft een bijzondere bibliotheek. In de afdeling van dit statige gebouw is namelijk ‘The Book of Kells’ te vinden, een evangeliarium geschreven door Keltische monniken in het jaar 800. Daarnaast vormen de imposante St. Patrick Cathedral en Dublin Castle het historische aangezicht van de stad. Het kasteel is gebouwd in 988 en wordt gezien als een symbool van de Britse overheersing. Daarnaast zijn de twee architectonische gerechtsgebouw ‘Four Courts’ uit de Gregoriaanse periode te bezoeken tijdens de stedentrip Dublin. Er zijn ook musea, als National Gallery met schilderijen en het National Museum.

Shoppen en uitgaan in Dublin

Tussen de universiteitsgebouwen en de kathedralen in ligt het levendige Temple Bar. Deze buurt heeft smalle straatjes vol tweedehands winkeltjes, studio’s en hippe restaurants. In Ierland, en dus ook in Dublin, maakt muziek een groot deel uit van de cultuur. Het is dan ook niet voor niets dat de typische pubs Ierse livemuziek draaien. Er zijn veel verschillende keukens te proeven in Dublin, de typische Ierse gerechten als stoofpotten van aardappelen, wortelen, ui en peterselie zijn ook te krijgen in de restaurants. Het St. Stephan’s Green Shopping Centre ligt bij het gelijknamige park en heeft verschillende verdiepingen met mode en eetgelegenheden.

Excursies

  • Pub Crawl met veel muziek
  • Guiness Storehouse Museum
  • Picknicken in beeldenpark St. Stephan’s Green