Wining & Dining

“Vol overtuiging zet ik het glas rode wijn aan mijn lippen. Het schijnt dat zelfs enkele Franse wijnen een Ierse achtergrond hebben…”

Ierland is meer dan mystieke landschappen, traditionele folkmuziek en de Keltische taal. Ook op culinair gebied doet het land niet onder. Geniet van een goed glas wijn op een terras aan zee, waag je aan een hoogstandje van een Ierse chef-kok of trek naar Kinsale. Dit kustplaatsje staat bekend als wijncentrum en culinaire hoofdstad van Ierland. Misschien iets voor romantisch Ierland?

Cycling the West Coast

“Ik gooi mijn fiets op het gras en plof neer op het bankje. Wat was ik toe aan deze picknick zeg…”

Je beleeft Ierland op zijn best door op de fiets te stappen en langs de afwisselende landschappen te trekken. Bedwing de lichthellende landweggetjes van de westkust, rijdt langs de diepe inhammen van de Atlantische Oceaan of maak een rondrit over de Sky Road. Wie door Clifden toert, zal hier ongetwijfeld vele pony’s in de heuvels zien zwerven. Bij Westport Quay aan de haven van Westport kijk je uit op de Clew Bay, waar honderden eilandjes verscholen liggen. Je kunt je hier aan een boottocht wagen. Grote kans dat je zeeotters, dolfijnen en zeehonden tegenkomt.

Ierland vanaf het water

“Ons bootje wiegt voorzichtig heen en weer op het kabbelende water. Ik dommel in slaap na een lange dag varen…”

Beleef het groene Ierland op een hele andere manier door aan boord van een plezierjacht te stappen. Je houdt zelf het roer in handen en vaart over de Shannon, de langste rivier van Ierland. Stap aan wal voor een picknick aan de rivierkade, struin rond op de kleine haventjes die je stuk voor stuk aandoet en vergeet vooral niet de omgeving te bekijken. Ervaring om je eigen sloep te besturen is niet nodig. Een uitgebreide instructie en een gezonde portie verstand zijn voldoende.

Rondtrekken met een huifkar

“Ik sluit mijn ogen en hoor alleen de klakkende paardenhoeven. Wat een rust…”

Bezorg het gezin een onvergetelijke vakantie en trek met een huifkar door de Ierse natuur. Door te gaan waar je wilt en zelf het tempo te bepalen, bestaat er haast geen vrijere manier van reizen. Banjer door de bossen van de Slieve Bloom Mountains, maak een picknickstop langs de rivier en logeer in een oude boerderij op de Ierse countryside. Met een gemiddelde dagafstand van vijftien kilometer is er genoeg tijd om van de Ierse natuur te genieten… Ideaal voor familiereizen in Ierland!

Golfen aan de kust

“Ik zwaai mijn club met een ferme zwiep naar achteren. Even kijken of het me nu wel lukt een hole-in-one te slaan…”

Iedereen in Ierland golft. Jong en oud, arm en rijk. De bevolking meent dan ook in het bezit te zijn van de mooiste golfbanen ter wereld. Doordat Ierland een eiland is, zijn veel ‘greens’ dicht bij de zee te vinden, aan de kust in Noord-Ierland en aan de westkust van het land. Golf hier met uitzicht op metershoge kliffen en hoor het onophoudelijke ruisen van de zee. Door de altijd aanwezige wind kan het nog best lastig zijn om het golfballetje in één van de 18 holes te krijgen…

Offerte of meer informatie?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze reizen naar Ierland