Bekijk meer reizen naar IJsland

  

Het magische landschap en de bijzondere natuur van IJsland leent zich uitstekend voor het maken van interessante en avontuurlijke uitstapjes! Bijvoorbeeld naar de meest indrukwekkende watervallen IJsland of de betoverende Blue Lagoon IJsland. Met onze excursies kun je je vakantie in IJsland verrijken of helemaal naar eigen wens samenstellen!

Excursies IJsland: avontuurlijk

Schuilt er een avontuurlijke reiziger in jou? Bezoek dan per superjeep de vele natuurwonderen van IJsland. Zie het water van de Strokkur-geiser twintig meter in de hoogte spuiten, bezoek het Nationaal Park Thingvellir en bekijk de indrukwekkende Gullfoss-waterval. Een absolute must, en een van de hoogtepunten van excursies IJsland, is het maken van een avontuurlijke sneeuwscootertocht over de Langjökull-gletsjer!

Excursies rond Reykjavik

Je ontdekt de IJslandse hoofdstad Reykjavik het best met het maken van wandel- en fietstochten. Onder leiding van een gids maak je verschillende trektochten. Niet alleen door Reykjavik, maar ook door omliggende natuurgebieden. Een wandeling naar de Helgafell-berg is een gewaardeerde route voor veel IJslanders en ook de Golden Circle Tour is favoriet onder de bevolking. Een droom voor velen is het beklimmen van de Esja, een 914 meter hoge berg die boven Reykjavik uittorent. De beklimming kost wat moeite, maar het uitzicht maakt dit dubbel en dwars waard!

Verken IJsland per 4W-terreinwagen

Iets anders dan normale autorondreizen IJsland? IJsland is heel geschikt voor de avontuurlijke reizigers. Rijd per terreinwagen door de ruige binnenlanden en ontdek de verborgen schatten van IJsland! Tijdens een 4 Wheel Drive IJsland geniet je van afgelegen gebieden, ruige natuur en hoogtepunten waar je anders niet langs zou komen. IJsland reizen, maar dan nét een beetje anders! Met de auto kom je overal! Volg bijvoorbeeld de Kjölur route. Je rijdt over een ongeasfalteerde weg van puin, gruis en gravel. De route voert je tussen de Langjökull en Hofsjökull gletsjers van IJsland door. IJsland: een echt avontuur per 4WD!

Badderen in een warme zwavelbron

Een ander gebied in IJsland waar je een terreinwagen voor nodig hebt is het Landmannalaugar. Dit in een dal gelegen gebied ligt niet ver van de beroemde vulkaan Hekla. Dit bijzondere gebied is omgeven door kleurrijke rhyolietbergen. Het lavaveld Laugahraun van IJsland, dat in het dal uitkomt, bevat een zeldzaam gesteente, ook wel vulkanisch glas genoemd. Aan de voet van dit lavaveld vind je verschillende hete en koude bronnen. Zo’n zwavelbron is heerlijk bij koud weer!

Wil jij meer informatie over de excursiemogelijkheden in IJsland?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.