In ruim drie uur vlieg je van Amsterdam naar IJsland. Het is de perfecte bestemming voor autohuur! Openbaar vervoer is er nauwelijks en op je eigen houtje bepaal je zelf langs welke hoogtepunten je rijdt. Van spuitende geisers tot ronddrijvende ijsbergen of misschien een middagje dobberen in de beroemde Blue Lagoon? Vergeet niet de benen te strekken tijdens een flinke wandeling. Wij vinden altijd de vliegvakantie die bij je past!

Fly Drive IJsland: dé manier om het eiland te ontdekken

Je vliegt snel en gemakkelijk in ruim drie uur van Amsterdam naar IJsland. Rondreizen? Dan is autohuur de beste optie. Treinen kennen ze niet op IJsland en bussen rijden er maar heel beperkt. Wel kun je in het hoogseizoen per bus of veerboot het land ontdekken. Maar de beste manier is toch een autorondreis! Je kunt gaan en staan waar je wilt en komt op plekken waar je anders niet zo snel zou komen. En je bepaalt zelf welke hoogtepunten je ziet!

De Gouden Cirkel

De Gouden Cirkel is een bekende autoroute die je in één dag langs de hoogtepunten van IJsland leidt. Een absolute must! Je komt langs het Tingvellir National Park, waterval Gullfoss en de vallei waarin de geisers Geysir en Strokkur met enige regelmaat water metershoog de lucht in spuiten. Maar ook langs vulkaankrater Kerio, de Skaholt-kerk en het kleine plaatsje Hverageroi. De Gouden Cirkel is één van de populairste routes van IJsland en bestaat alleen maar uit hoogtepunten!

Actief in de natuur

Even de benen strekken? Er is in IJsland genoeg te doen! Ga hiken, quadrijden, kajakken of vissen. Maak spectaculaire wandelingen over gletsjers of pak de sneeuwscooter. Ga zwemmen in de beroemde Blue Lagoon of probeer de helende werking in een thermale modderpoel. En dat allemaal bij het magische landschap van vulkanen, geisers en indrukwekkende watervallen! Zeehonden zien zwemmen? Dan moet je bij het gletsjermeer Jokulsarlon zijn.

Offerte of meer informatie?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze reizen naar IJsland