Bekijk meer reizen naar IJsland

  

Met IJsland reizen kom je langs de mooiste vulkanische hoogtepunten en schitterende natuur. Je kunt je reis eventueel verlengen of combineren met de Faeroer Eilanden of Groenland. Vind hier de groepsreis die je zoekt! Zo hebben we bijvoorbeeld de mooiste busrondreizen IJsland!

Groepsreis IJsland

Tijdens een groepsreis IJsland komen alle facetten aan bod: vulkanen, geisers, watervallen en gletsjers…. Maar ook bijvoorbeeld de Faroer Eilanden en Groenland. Omdat IJsland zoveel te bieden heeft op natuurgebied, is een rondreis dé manier om alles te zien! En misschien breng je ook wel een bezoekje aan de trendy hoofdstad: Reykjavik! Hier kun je naar hartenlust shoppen, musea bezoeken of genieten van de beroemde Blue Lagoon.

De hoogtepunten

Neem een duik in het natuurlijke zwembad ‘Blue Lagoon’ of bezichtig het spectaculaire gletsjermeer Jokulsarlon, waar je ronddrijvende ijsbergen en zeehonden kunt zien. Wat je ook absoluut niet mag overslaan is de Dettifoss, de krachtigste waterval van Europa. Dit schitterend natuurfenomeen ligt in één van de natuurparken die IJsland rijk is. Wil je bergen, meren, watervallen, gletsjers en bossen zien? Dan reis je naar natuurpark Skaftafell met schitterende ongerepte natuur. Andere aanraders: een sneeuwscootertocht over een imposante gletsjer of genieten van het warme water in een hot spring. Kortom, actie en ontspanning wisselen elkaar af tijdens een groepsreis IJsland!

De Gouden Cirkel: must see

De ‘Gouden Cirkel’ is een bekende route die je langs alle hoogtepunten van IJsland leidt. Je bezoekt Nationaal Park Thingvellir, waterval Gullfoss en de geiser Geysir. Nationaal Park Thingvellir is erg belangrijk is voor de IJslandse bevolking. In het gebied vol scheuren, kloven, meren en bergen werden vroeger belangrijke afspraken gemaakt en vonnissen uitgesproken en uitgevoerd. Waterval Gullfoss dankt zijn naam aan het neerstortende water in de kloof. Dit natuurgeweld zorgt voor een enorme hoeveelheid stuifwater, waardoor er schitterende regenbogen ontstaan. Geysir is de bekendste geiser op het eiland. Vlak in de buurt van deze bekende geiser ligt de grootste geiser: Strokkur!

 

Op zoek naar een onvergetelijke groepsrondreis naar IJsland?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.