Deze reis is inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam-Keflavik inclusief bagage
 • 8 overnachting o.b.v. halfpension
 • Deskundige begeleiding tijdens de reis

Highlights van deze reis:

 • Blue Lagoon
 • De Golden Circle
 • Het vissersplaatsje en oude nederzetting Djúpivogur
 • Skagafjórdur Valley
 • Hraunfossar en Barnafoss watervallen

Bekijk hier de Reisdetails

Geisers, vulkanen, watervallen, gletsjers en fjorden; tijdens deze avontuurlijke rondreis door IJsland komen alle hoogtepunten van dit wel heel bijzondere land aan bod. We volgen de ringweg van het op één na grootste eiland van Europa!

Dag 1: Aankomst in IJsland
Na de vlucht van Amsterdam naar Kevlavik rijden we naar de Blue Lagoon. Waar de liefhebbers kunnen genieten van het geothermische bad*. Afhankelijk van de vluchttijden kan het bezoek aan de Blue Lagoon ook op de laatste dag plaatsvinden. Vervolgens rijden we naar ons hotel in Reyjavik. 
* Een bezoek aan het geothermische bad is optioneel en de kosten zijn circa €50,- per persoon.
Dag 2: Golden Cirkel
Vandaag rijden we de ‘Gouden Cirkel van IJsland’: Thingvellir, Geysir en Gullfoss. We beginnen met Thingvellir National Park, de plaats waar het vroegere parlement van IJsland bijeen kwam. We zetten de reis voort en komen via de indrukwekkende Gullfoss waterval bij Geysir, ongetwijfeld de bekendste springbron van IJsland. Vervolgens naar de Kerid krater en Nesjavellir, het geothermische gebied. Daarna rijden we verder naar Selfoss waar we ook zullen overnachten.
Dag 3: Skaftafell National Park en het Jökulsárlón gletsjermeer
Na het ontbijt rijden we via de Skógafoss watervallen naar Dyrhólaey, het zuidelijkste puntje van IJsland. De reis gaat verder over de spoelzandvlakte van de Skeidará Rivier naar het Skaftafell National Park, aan de voet van de vulkaan Öræfajökull. We reizen verder naar de voet van de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer. Daarna kun je een boottocht over het gletsjermeer Jökulsárlón maken*.
* Deze boottocht is optioneel en de kosten zijn circa €45,- per persoon.
Dag 4: Vatnajökull Gletsjer en Djúpivogur
We maken een prachtige natuurtocht richting het noorden. Bij mooi weer hebben we een schitterend uitzicht over de Vatnajökull gletsjer. Dan langs de kust naar het vissersplaatsje en oude nederzetting Djúpivogur. We overnachten in de omgeving van Egilsstadir.
Dag 5: Dettifoss, Mývatn en de Víti Krater
Na het ontbijt rijden we door de verlaten en kale hooglanden naar Dettifoss, Europa’s krachtigste waterval en de bergkloof Ásdbyrgi. Daarna gaan we naar de wonderbaarlijke omgeving van het meer van Mývatn. Bekend van zijn bijzondere vogels en vulkanische activiteit. We brengen een bezoek aan de Víti krater. Vervolgens rijden we door naar Námaskard, waar we kolkende modderpoelen en zwavelbronnen vinden. We verblijven twee nachten in Mývatn of Akurayri.
Dag 6:  Walvissafari
We rijden vandaag een schitterende route door het noorden van IJsland. Vandaag is het ook mogelijk om een walvissafari te boeken. 

* De walvissafari is optioneel en de kosten zijn circa €99,- per persoon.
Dag 7: Skagafjórdur
In de ochtend rijden we naar Skagafjórdur Valley, bekend om zijn paardenfokkerijen . Daarna rijden we naar het Borgarfjórdur fjord, rijk aan natuurlijke schoonheid en historie. We verblijven één nacht in de omgeving van Borgarnes.
Dag 8: Reykholt, Hraunfossar en Barnafoss watervallen
In de ochtend verlaten we de omgeving van Borgarnes en rijden naar Reykholt, het oude verblijf van sagenschrijver en historicus Snorri Sturluson. Via de watervallen Hraunfossar en Barnafoss rijden we naar Reykjavik voor een stadstour. We verblijven de laatste nacht in Reykjavik.
Dag 9: Terugreis
Na het ontbijt worden we teruggebracht naar de luchthaven van Kevlavik gebracht voor de terugreis naar Amsterdam.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs